Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/silvanaurbs

Marketing

u obraćanju zagrebu jurin nastavlja, kako nitko od spomenutih, čije podatke imaju od suradnika ili udb-e fnrj (materijali iz beogradske policije stare jugoslavije) nije saslušan, a prema njegovom saznanju to su starije i neaktivne osobe, od kojih su dvojica članovi saveza komunista.

izrijekom navodi njihova imena minisar mato jakšić *) i podvornika jedne škole miho soljačić.

izvješće završava ostalim imenima još živućih masona s opširnim biografskim podacima, a ja izdvajam:

1. antun cvjetković, kapetan
2. miho ercegović, knjižar
3. ivo čižek jende, kapetan
4. sergije dr aleksić, veterinar (srbin)
5. savo pupić, željezničar (srbin)
6. miho domjan, kapetan
7. ilija lumović, sudac (crnogorac)
8. nikola kojaković, trgovac
9. andro, puljizević, trgovac (karakerizacija: isključen zbog krađe 13.600 dinara)
10. matija dr vidojević, odvjetnik
11. antun buconić, odvjetnik
12. božidar mitrović, pravoslavni pop

na karaju spominje i 'rotari klub' kao "masonsko dijete", ali bez podataka koje će naknadno pribaviti i završava izvješće sa:
"smrt fašizmu - sloboda narodu!"

sljedeći dopis sup-a, državna bezbednost, nosi datum 16. rujna 1957., a sadrži jedno izvješće službenog istražitelja mirka lucića s naslovom: Razgovor sa SOLJAČIĆ MIHOM "Mićo" obavljen u ustanovi dana 23. IX. 1957. g.

navedeni istražitelj državne bezbednosti, nakon što je napisao osobne podatke miha soljačića, masona, ali člana skj, hrvata (rođenog u bolu na braču, po zanimanju bačvara, oženjenoga i zaposlenoga kao podvornik u 'učiteljskoj školi' dubrovnik), prenosi u izviješću čini se doslovno riječi ispitanika preko kojih se izravno možemo upoznati s načinom vrbovanja u masonsku organizaciju, masonski ritual, značenje simbola, znakovlje i prepoznavanje masona...

o svemu tome (što je sadržano na 7 stranica teksta formata a-4), prenijet ću u sažetoj formi, jer sam dio tih rituala već opisala u onom općem dijelu teksta o masonima - masoneriji.

_________
*) mato jakšić, mason, ministar i član skj je osoba po čijem je pričanju napravljen scenarij filma lordana zafranovića "okupacija u 26 slika".

mo'š mislit vjerodostojnosti. zujo


Post je objavljen 18.06.2006. u 17:42 sati.