Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Za minimalan poraz Hrvatske najzaslužniji Ronaldo Nazario de Sousa

Ronaldo has twice had serious knee injuries that have sidelined him for several months at a time. After a series of injuries with Real Madrid earlier in the year, Ronaldo arrived for Brazil's training camp admittedly overweight. Even the Brazilian president, Luiz Inacio Lula da Silva, wondered publicly if the player was too fat., Sports Illustrated, Thursday June 15, 2006


Sve do danas, HTV-ove reportaže iz brazilskog nogometnog kampa, hrvatski mediji su prešućivali činjenicu da je Brazil protiv Hrvatske igrao s igračem manje. Bruno Kovačević, za moj ukus previše snobiš i metroseksualnog nastupa, ubo je priču kako i brazilski novinari vjeruju da se Ronaldo udebljao osam kilograma. Da na treningu ne skida šuškavac da mu trbuščić i okopojasno salo ne bi pali preko gaća. Repka je poslala poruku brazilskoj javnosti da je Ronaldo na utakmici s Hrvatskom bio indisponiran zbog previsoke temperature kao u finalu SP-a u Francuskoj. Brazilska raja zna što je nogomet pa vrši pritisak na izbornika da Ronalda izbaci iz prve jedanaestorice ako podbaci i na tekmi s Australijom.

Baš me za vrijeme tekme s Hrvatskom brat pitao igra li Ronaldo, da uopće ne čuje da je imao kontakt s loptom. Rekoh igra. Vidio sam mu zube na početku utakmice. A da nije imao kontakt s loptom (možda sve skupa 2,3) to je istina. Kao što je točno da ga nitko od naših nije posebno čuvao. Dakle, bilo je viška ljudi koji su mogli paziti raspoloženog Ronaldinha Gaucha. Bez obzira koliko sam osobno sretan zbog pruženog otpora Brazilcima i shvaćenom činjenicom da nije smak svijeta ako neko ime ne može igrati (Niko Kovač), bojim se da pravi ključ našeg rezlutata tekme s Brazilom leži u tome da smo igrali s igračem više.
Zato se Brazil u drugom poluvremenu povukao u obranu i dao priliku našima da preuzmu inicijativu. Bez obzira što je nama do sada prešućivano što brazilski mediji misle o Ronaldovoj igri na utakmici s nama, nadam se da je Cico Kranjčar svjestan svega nabrojenog. Bude li sutrašnja utakmica s Japanom odigrana katastrofalno, brzo će se naši mediji dohvatiti Ronalda i sručiti bijes na Cicu.

hr.digg|prijavi





Post je objavljen 17.06.2006. u 19:14 sati.