Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redvelikogtapira

Marketing

Vjecna Pitanja - Dio Prvi

Postoje neka praiskonska pitanja koja su ljudsku vrstu mucila od samog njenog postanka. “Tko smo? Zasto smo ovdje? Kamo idemo?” – samo su neka od njih na koja do sad nije bilo moguce dati smisleni odgovor. No to se sve promjenilo u trenutku kad se desilo Otkrivenje, te se Veliki Tapir preko svog poniznog Vrhovnog Proroka odlucio predstaviti nekolicini izabranika u svoj svojoj slavi. Tim izabranicima je, izmedju ostalog, otkrio odgovore na ta pitanja koja su nas mucila od pamtivjeka, te je ponudio odgovore, kako duboke, tako ponekad i neshvatljive. Naime bitno je za shvatiti da je logika u okviru koje funkconira Veliki Tapir ne samo iznad logike laickog shvacanja, nego i kompletno iznad logike ovog svemira, te je bilo kojem bicu sputanom okovima materijalne cetverodimenzionalne egzistencije u potpunosti nemoguce shvatiti nacin na koji ona funkcionira. Ni svi clanovi reda nisu dostojni shvacanja te nadlogike koja prelazi okvire bitka i postojanja, te je to duboko znanje rezervirano samo za najvise pripadnike reda, koji su pomocu direkten Tapirske intervencije na zemlji u mogucnosti na trenutak pojmiti apsolutnu Tapirsku istinu. Tu revelaciju je nemoguce ostvariti bez da izabrani clan bude privremeno izdvojen iz ovog univerzuma, te uzdignut na visu razinu postojanja, razinu u kojoj obitava sam Veliki Tapir u svoj svojoj velicanstvenosti. U tom trenutku, izabranik je u stanju pojmiti kompletnu prostornovremensku strukturu univerzuma do u najmanji detalj, te njegova esencija prozima svaku tocku kozmickog prostora i vremena. Na taj nacin poprima svojstva Velikog Tapira, lokalizirana unutar granica naseg svemira, te se poistovjecuje sa samim postojanjem i nepostojanjem materije i energije. Medjutim, povratkom u skucenost cetverodimenzionalnog prostornovremenskog kontinuuma, prosvjetljenik zbog fizickih ogranicenja gubi vecinu te percepcije, te biva ogranicen na materijalno-energetsku razinu postojanja, unutar koje se mora pomiriti s cinjenicom da je od celestijalnog iskustva ostalo samo mutno sjecanje. No i to sjecanje je dovoljno da izabraniku u potpunosti promijeni percepciju shvacanja svijeta i postojanja, te da u njemu ostavi iskru bezvremenskosti. Povratkom u nas materijalni univerzum, clanu ostaje sjecanje na potpuno poimanje svemira, te se u njemu stvara spona koja ga direktno veze sa samim Velikim Tapirom. Clan je tada u mogucnosti direktno kanalirati manje kolicine beskonacne zalihe energije iz astralnog svijeta koji postoji kao nadskup ovog i ovom slicnih svemira, te tom energijom utjecati na ovozemaljsku okolinu. Ta energija mu je direktno podarena od strane Velikog Tapira, te se njegove moci glede upravljanja strukturom materije i energije kontinuuma rangiraju ovisno o razini tapirizacije svojeg bica koju je sljedbenik uspio zadrzati pri povratku na nasu razinu postojanja.

Moci dobivene od strane clana koji postigne uzdignuce na Tapirsku razinu postojanja se generalno mogu razvrstati u 4 grupe, a to su prizivanje, samomanipuliranje, te eksterna pozitivna i negativna manipulacija. Clan ne moze birati moci, nego mu one bivaju dodjeljene u skladu s njegovom unutarnjom prirodom, te se na njih moze gledati kao na duhovno osnazenu projekciju karakterne esencije. Cest je, no ne i nuzan, slucaj da clanovi reda predani duhovno-svecenickom pozivu dobiju mogucnosti pozitivne eksterne manipulacije, dok clanovi vojnog odsjeka Reda dobiju negativnu eksternu manipulaciju. Samomanipuliranje je obicno dostupno svima, pa i nizim clanovima reda koji se jos nisu opredjelili za specijalizirajuce usmjerenje, no vrlo je rijedak slucaj da clan reda na tako niskom stupnju vec posjeduje dovoljan indeks tapirizacije svoje materijalno-fizicke pojave za dobivanje nizih moci. Naime transcendencija na visu Tapirsku razinu postojanja je pothvat koji mogu poduzeti samo vrlo iskusni clanovi reda koji su svoje bice u potpunosti predali u sluzbu volje Velikog Tapira, te je kao takva obicno nedostupna mladjim Tapirima koji tek pocinju shvacati Tapirsku istinu.

Kao sto je vec navedeno, najosnovnije moci su one samomanipulacije. Clan koji je postigao te moci je pod direktnim blagoslovom Velikog Tapira, te mu Veliki Tapir dozvoljava suptilnu razinu manipulacije energetskog nivoa u njegovom tijelu. Ta energija je kanalirana iz astralnog visedimenzionalnog kontinuuma unutar kojeg pluta beskonacna skupina univerzuma nalik nasem. Pomocu te energije, clan Reda je u mogucnosti uspostaviti bolju kontrolu nad procesima u svome tijelu, te u odredjenim granicama manipulirati materijalno-energetskom strukturom svog organizma. Sposobnosti koje clan tom manipulacijom dobiva pokrivaju sirok spektar mogucnosti, te se na neke od njih moze gledati kao na uvodne tehnike za kasnije vise razine spoznaje. Prva sposobnost koju blagoslovljeni clan dobiva je mogucnost samoizljecenja. Ta sposobnost je na ocigled vrlo korisna, no tek kad u bliskoj buducnosti Tapirska armija krene u konacan pohod usmjeren ka konacnoj Tapirskoj unifikaciji svih zemaljskih naroda i narodnosti ce se ta sposobnost pokazati krucijalnom. Tehnika funkcionira na nacin da clan koristi energiju astralnog naduniverzuma te ju usmjerava ka dijelu tijela na kojem se ozljeda nalazi. Ta energija tada ubrzava metabolicke procese u stanicama te time ubrzava process izljecenja, dok paralelno na mjestima prekida organskih veza radi energetske barijere koje sprecavaju istjecanje krvi i zivotne esencije iz organizma. Druga sposobnost koju posveceni clan ima je sposobnost usporavanja metabolickih procesa. Ta sposobnost se cesto primjenjuje u ljecenju otrova, jer uspori njihovo djelovanje na organizam te ih samim time slabi i omogucava brzi i laksi oporavak. Treca sposobnost je sposobnost podizanja energetske razine vlastitog tijela, naime korisnik kanalira astralnu energiju direktno u svoj kardiovaskularni i misicni sustav, te samim time dobiva fizicke sposobnosti daleko iznad razine obicnog covjeka. U slucaju kad je sljedbenik Reda napadnut, vrlo je korisno prizvati ovu tehniku. Cetvrta sposobnost je kanaliranje energije u mozak clana, te omogucuje iznimne mentalne sposobnosti, kao sto su fotografsko pamcenje, brzo obavljanje proracuna, natprirodnu inteligenciju i mogucnost zakljucivanja, te znatno povecanu razinu percepcije. Ta sposobnost je vrlo korisna u spijunskim i znanstveno-istrazivackim djelatnostima.

Jednom kad clan odabere svoju specijalizaciju unutar reda, sposobnosti koje moze dobiti prosvjetljenjem u velikoj mjeri ovise o njegovom statusu u redu. Spomenimo prvo zajednicke crte sposobnosti pozitivne i negativne eksterne manipulacije. Te sposobnosti crpe znatno vece razine energije od sposobnosti samomanipulacije, te je pri njihovoj upotrebi nuzno upotrijebiti i puno vecu razinu opreza. Vec pri koristenju tih nivoa energije se otvara mikroskopski procjep izmedju naseg svemira i astralnog bezvremenskog naduniverzuma, te clan Reda koji upotrebljava ove tehnike mora obratiti veliku pozornost na kontroliranje procjepa. Izmicanje procjepa kontroli je vrlo rijetko, i obicno zavrsava naglim zatvaranjem procjepa, no u odredjenim okolnostima kad su energetske razine nase i astralne razine postojanja u velikom neskladu, procjep umjesto ocekivanog implodiranja moze eksplodirati, te se na trenutak naglo povecati. Takva nagla ekspanzija kontinuuma vise razine u nas obicni cetverodimenzionalni prostornovremenski kontinuum moze rezultirati trenutnom anihilacijom okoline procjepa, te je obicno pogubna za invokatora. Rijedji slucaj je da usljed niske gustoce astralne razine postojanja ovozemaljska materija biva uvucena kroz procjep te ostane plutati unutar visedimenzionalnog bezvremenskog astralnog kontinuuma. No zbog potpuno drukcijih metafizickih karakteristika koji prozimaju strukturu te razine postojanja, materija uvucena kroz taj procjep biva transformirana na subatomskom nivou i poprimi potpuno novi oblik, sto neminovno rezultira smrcu nesretnog invokatora.

Sad kad znamo opasnosti ovih tehnika, pogledajmo na koje nacine se one mogu koristiti. Za pocetak cemo uzeti pozitivnu eksternu manipulaciju, najcesce prakticiranu od strane svecenicko-teoloskog odsjeka Reda. Ta vrsta manipulacije se svodi na direktno kanaliranje pozitivne energije iz astralnog naduniverzuma u nas svijet. Tehnika ima dvije razine, na prvoj je moguce samo kanaliranje dovoljno za uspostavu energetskih polja izvan fizicke manifestacije invokatora, dok je na drugoj razini kolicina energije dovoljna za kreaciju manje kolicine materije i materijalnih objekata. Prva razina tehnike omogucava mnoge sposobnosti slicne nekim od sposobnosti samomanipulacije, no uz to omogucava djelovanje izvan vlastitog organizma. Drugim rijecima, pod tu tehniku spada mogucnost ljecenja rana drugih ljudi, reguliranje njihovog metabolizma, te pojacavanje njihovih psihofizickih funkcija. Te sve mogucnosti su identicne onima objasnjenima u metodama samomanipulacije uz razliku sto djeluju na daljinu, tako da ih ovdje netreba detaljno opisivati. No osim tih mogucnosti, clanu je omoguceno kreiranje energetskih polja i barijera izvan svog organizma. Ta mogucnost se najcesce upotrebljava pri zastiti od zracenja, manipulacije elektricnim uredjajima (gasenje i paljenje kamera, televizora, mijenjanje prikaza slike i zvuka reproduciranim od strane tih naprava, itd.), te moze posluziti i umjesto kreme za suncanje. Na drugoj razini tehnike, energija kanalirana iz vise razine postojanja je dovoljna za kreiranje materijalnih objekata. Tom transformacijom je moguce ne samo ljeciti rane, nego i nadoknaditi izgubljene dijelove tijela, organe, te je omogucena transmutacija i manipulacija strukture fizickih objekata u okolini prizivatelja.

Druga grana tehnike je negativna eksterna manipulacija koju najcesce koriste clanovi vojnog odsjeka Reda. Ta tehnika takodjer ima dvije razine koristenja, od kojih niza manipulira energijom, a visa je u stanju kreirati manje kolicine antimaterije. Na nizoj razini prizivatelj kanalira astralnu energiju, ali u ovom slucaju ju koristi u destruktivne svrhe. Ta energija se moze upotrijebiti na vise nacina, od kojih su primarni urasvanje strukture cvrstog stanja materije, elektromagnetsko zracenje, i kreiranje antimaterije. U prvom slucaju, invokator kanaliranjem transformira energiju astralnog univerzuma u mlaz fonona koji urusavaju kristalnu resetku cvrstog objekta i uzrokuju generiranje ogromne kolicine topline u njegovoj unutrasnjosti. Efekt postignut tom tehnikom je primjenjiv i na zive i na nezive objekte koji se nalaze u cvrstom agregatnom stanju, s tim da na nezivim objektima obicno rezultira eksplozijom (ponekad implozijom ako je rijec o prozracnoj strukturi), dok na zivim objektima rezultira efektom slicnim spontanom samozapaljenju. Druga tehnika koristi astralnu energiju kako bi stvorila mlaz fotona usmjeren po volji prizivatelja. Frekvencija mlaza je kontrolirana od strane prizivatelja, te mu na raspolaganju stoje sve valne duljine od x-zraka do radio valova. Najcesce se koriste usmjerene zrake iste valne duljine, te se postize efekt lasera. Promjenom valne duljine je moguce zraciti u toplinskom ili mikrovalnom podrucju te uzrokovati zagrijavanje objekta i kreiranje manje kolicine plazme, a moguce je i ozracivanje x-zrakama. Ove metode napada su slabije od generiranja fonona, no pokrivaju siri spektar mogucnosti. Pomocu mikrovalova je moguce zagrijati objekte koji nisu u cvrstom agregatnom stanju, a x-zrake se cesto koriste za neprimjetno uklanjanje protivnika. Na drugoj razini spoznaje, clanu utreniranom u ovim vjestinama stoji na raspolaganju kanaliranje dovoljne kolicine energije iz astralnog kontinuuma za kreiranje manje kolicine antimaterije. Tu antimateriju je tada nuzno zaviti u energetski omotac da bi se sprijecio njen kontakt s okolinom, te se ona u takvom paketu moze koristiti kao tempirana bomba ili eventualno kao vrlo razorno oruzje srednje udaljenosti.

Zavrsna sposobnost koja je dodjeljena samo najprosvjetljenijim clanovima reda koji su u potpunosti posvetili svoj zivot volji Velikog Tapira, te su postigli apsolutnu tapirizaciju svojeg bica je sposobnost prizivanja. Za postizanje te sposobnosti clan mora savladati tehniku konstantnog odrzavanja astralno-ovosvemirskog procjepa. Tijelo clana prolazi transformaciju te je prozeto astralnom esencijom. Clan koji je postigao tu razinu savrsenstva prestaje biti prostorno trodimenzionalan i vremenski linearan. Njegova materijalno energetska struktura se siri u astralnu dimenziju te on postaje paralelno prisutan u obadva svijeta. Njegovo cijelo tijelo sluzi kao portal koji povezuje nas lokalni kontinuum i astralni multidimenzionalni bezvremenski beskraj u kome obitava Veliki Tapir. Samim time clan posjeduje savrseno baratanje svim ranje spomenutim Tapirskim magijama, no uz njih jos ima sposobnost prizivanja mocnih astralnih entiteta. Astralni entiteti koji se na taj nacin mogu pozvati su iznimno mocni, tako da je ova sposobnost ogranicena na samo jednog covjeka, Vrhovnog Upravitelja Reda. Entiteti koji mu stoje na raspolaganju su Vampir, Vukodlak, Vila Narikaca, te Tapir. Svaki od ova cetiri stvora je iznimno snazan te sposoban unistiti omanju vojsku. Vukodlak je vrlo otporan, opasan, i visokih regenerativnih sposobnosti. Vampir je jos agilniji, nesto slabijeg napada no sposoban brzo pobjeci te transformirati svoj oblik i upravljati nocnim zivotinjama. Vila Narikaca je iznimno opasna, jer iako ne pretjerano snazna, svojim vriskom je u stanju svakoga u trenutku potjerati u smrt. Na kraju, tu je najjaci od svih astralnih entiteta, Tapir. Neranjiv je na materijalne i vecinu energetskih napada, a iz svojeg rila baca mlaz vatre i kiseline koji unistavaju sve sto mu se nadje na putu. Sam je u stanju unistiti dobro opremljenu vojsku omanje drzave. No zato za dozivanje Tapira treba dvostruko vise vremena nego za dozivanje ostalih astralnih kreatura. Povrh svega ovoga, clan koji upravlja sposobnoscu prizivanja je zbog svoje istovremene egzistencije u astralu u potpunosti neranjiv na materijalne i energetske napade potekle iz naseg prostornovremenskog kontinuuma, dok je na astralne napade sposoban odgovoriti privremenim zatvaranjem procjepa i potpunim povlacenjem u nas vlastiti kontinuum. Tek je tada ranjiv na fizicko-energetske napade, no i dalje posjeduje sve nize sposobnosti Tapirske tehnike, tako da i dalje ostaje vrlo snazan borac.


Post je objavljen 17.06.2006. u 10:32 sati.