Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/megalesia

Marketing

15. Kraljevski bal pod maskama i velika iznenađenja

Ovih sam dana često lutala. Sprijateljila sam se s Vivian koja mi je dopustila da par puta odem jahati s prinčevim konjem Atarinom kojeg princ ionako nikad ne jaše.
Jednostavno sam htjela se opustit od svega i razbistrit misli nakon što mi je Verena ono rekla, kao što sam običavala s Dracom.
Verena mi je spomenula proročanstvo, tzv. Nayanino proročastvo o velkanki koja će spasiti Megalesiu od propasti, a prema svim znacima Vijeća Drevnih (velkanskog sloja vilenjaka) to bi trebala biti ja.
A ako sam to ja, trebam se udat za jednog ljigavca s kojim ću se upoznat na kraljevskom balu.... a vjenjčanje bi trebalo biti vrlo skoro.
Ponašala sam se kao da me to nije pogodilo, ali u sebi sam „kuhala“. Dobro da je Andromeda u tom trenutku ušla jer je trebala Verenu, jer mislim da bi je bila zadavila golim rukama zbog svega što mi je rekla. Hej, pa ona je moja vilinska kuma. Trebala bi spriječiti da se udam za nekog blljakastog starca.
Najviše se svađam sa svojima zadnjih dana jer su i oni znali a nisu mi ništa rekli.
Aylwyn mi je najveća utjeha ovih dana. Čini se da je stvarno sretna ovdje, da joj prija život na visokoj nozi, premda i njoj strašno fali stari svijet.
Falče joj njezini zemaljski posvojitelji, premda se s ujakom sad slaže kao da su oduvijek zajedno, kao da ih nije razdvajalo 15 godina otkad se nisu vidjeli...


* * *

Nekoliko dana kasnije:



Image Hosted by ImageShack.us


„Ovo je Atorius Verus“ rekao je ujak. „Kraljev najbliži suradnik i njegov savjetnik.“
„Drago mi je gospodine“ ljubazno sam rekla i namiješila se. Nisam mogla ne namijati se tom prijaznom, pomalo zbunjenom liku koji se s nama upoznavao sav uzbuđen čekajući dolazak kralja. Jedino što mi je zasmetalo da nisam vidjela ispod maske.
Bili smo na balu. Balu pod maskama. To je trebao biti bal dobrodošlice za novopridošle Megaležane gdje se predstavljaju kralju.
Moram priznat da sam bila strašno uzbuđena. Ipak nije bila mala stvar upoznati kralja.... i princa.
Dok sam čavrljala s Vanessom koju sam upoznala s Aylwyn i koja me upoznala s Asjom i Lorien, vilenjakinjama iz cijenjenih Melagežanskih obitelji, čula sam zvuk trube...
Truba koja je najavljivala dolazak više loze, pa na kraju i kralja.
Prvi je krenuo Atorius, a odmah za njim i ujak. Iza njih su krenuli moji roditelji, Aylwyn pod ruku s mojim bratom i iza njih ja.
Iza sebe sam čula nekakvo „kokodakanje“ i kad sam se okrenula ugledala sam najomraženiju porodicu koju sam ikad vidjela. Kako sam kasnije saznala (po najavi) bili su to Quintus Magistus, grof Thornesie, njegova žena Ishtar Magistus i na poslijetku, Mayon Magistus, njihova kći.
Napokon se sve utihnulo.
Počela je najava:
„Njegovo Veličanstvo, kralj, Amzer Deathstar“.
„Njezino Veličanstvo, kraljica, Morgan Deathstar“
„Njegovo Visočanstvo, princ, Metatron Igraine Deathstar“
„Njegovo Visočanstvo, princ....“
Odjednom mi se zacrnilo pred očima. Pala sam na tlo. Neznam koliko sam bila u nesvijesti, ali kad sam otvorila oči, u dvorani je vladala opća zbrka. Odjednom me netko podignuo i privio uz sebe.
Imao je masku pa nisam u prvi mah vidjela tko je.
Kad samo izašli i odmaknuli dovoljno daleko od dvorca da nam nitko nije mogao ometati, on me spustio na tlo.
Polako sam mu se primakla i skinula masku. Bio je to Menya. Htjela sam nešto reći ali mi ej on gestikulirao da je sve što sam imala reći suvišno, i potom me poljubio.

Odite na Intimni dnevnik Drusille B. . nadam se da se neki vesele kaj sam se vratila :) kissam vas sve


Post je objavljen 17.06.2006. u 21:40 sati.