Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jalucifer

Marketing

Hrvatski biskupi i Jasenovac: Grijeh oholosti

Kako ja, Sotona, imam svoje potajne izvore informacija o stvarma koje se pripremaju, a s druge strane mili mi sljedbenici moji, katoličkim klericima zvani, moj blog pažljivo čitaju, pa su pročitali i moj zapis od utorkai ponedjeljka, tako se eto pojavila jučer u medijima vijest, zašto biskupi u Hrvata u Jasenovcu misu služiti neće. Hrvatski biskupi: nećemo u Jasenovac dok i crkvu okrivljuju! Ali će se zato okupiti i euharistijsko slavlje slaviti na Golom otoku, na dan antifašističke borbe, 22. lipnja. A naravno je "sasvim slučajno" da se taj dan poklopio.

Na Golom otoku bili su, inače zatvoreni tzv. Informbiroovci, njih oko 12.000 ukupno, koji su se nakon raskida dvojice kršćanske nezakonite djece, Tita i Staljina, opredijelili za potonjeg. Velika većina bili su komunisti, ateisti dakle, za razliku od Jasenovca gdje je pobijeno desetak tisuća katolika, samo manjim dijelom komunista, te 50-ak tisuća drugih kršćana, 13.000 Židova i još nešto muslimana. ubijenih od deklariranih kršćana i katolika. Goli Otok je bio mjesto međusobnog obračuna antifašista, Jasenovac mjesto gdje su fašisti ubijali nevine. Ali Crkvi je naravno politika važnija; pa kako da ih ne volim!?

Jer su naime te mimoze biskupi povrijeđeni, jer neki i njih za Jasenovac krivim smatraju, fuj!

Jasenovac je bio simbol napada i na Crkvu. Naime, Crkva se s tih pozicija veoma žestoko napadala, kao da je i ona kriva, pa je na kraju magnum crimen pripisan Crkvi.
Znaju oni dobro što grijeh oholosti jest, i čine ga. Eto, neki nas napadaju, i mi smo uvrijeđeni, i zato nećemo služiti misu za nevino pobijene. Ali ćemo se, u borbi iz oholosti, otruditi da zlobno zapaprimo komunjarama na blagdan Svetog Sisačkog Odreda.

Pa se onda čudite što nema klerika u Raju.

Post je objavljen 16.06.2006. u 13:50 sati.