Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/macan5

Marketing

Miris ljeta u zraku

Već i osjetim more na svojoj koži.
Završila je škola, i najnapornija dva dana u proteklih mjesec dana, jer nakon iscrpljujuće bolesti koja je trajala puna tri tjedna sam odgovarao šest predmeta za peticu.
5/6 je pet, tako da sam zadovoljan, prošao sa najboljim prosjekom i puna šaka brade.

No da se vratimo na bitne stvari, najvjerojatnije ću čim mali ozdravi ići na more kakvih dva tjedna, onda po svojoj želji na rad u Zagreba, ako dobijem posao naravno,mjesec dana te onda natrag na more mjesec dana. Zanimljivi praznici nadasve. Koliko god ja htio ostati u Zagrebu zbog jedne osobe, kupanje, predivne plaže, sam dodir morske vode na koži, ljeto bez mora nije ljeto.



A vikendica mi je na Krku, najrazvijenijem otočkom gradu u Hrvatskoj, svake godine turista ko pljeve. Ima ih odasvuda, Čehinja, Engleskinja(jedna Mary ima kuću u mojoj ulici), Francuskinja(ko bi rekao da jedna može biti čista plavuša da ne može biti svjetlija), Slovenki, Srpkinja, Njemica i tko zna od kuda još. Prošlo ljeto me Portugalci ispitivali za apartmane, a nekim tam Nijemcima sam rekao da je dućan u smjeru otvorenog mora, kaj ću ja kad ne znam baš njemački. Uglavnom vreva na ulicama, po noći disco i kafići na plaži, pogotovo na Dražici prepuni, a o plaži nemoram niti pričati jer je tako puna da ne možeš staviti niti jedan ručnik. Ali zato za moje prvo kupanje, koje je prošle godine bilo negdje oko 5 ujutro je prazna, voda hladna, predivan osjećaj. Cijela plaža samo za mene. Iako bi bilo bolje da je plaža za dvoje, ali eto nije ni ovako loše.



Predvečer je predivno, sve obasjano svijetlima, turisti na sve strane, šeću se sa djecom, razgledavaju stari grad i dive se arhitekturi. Valjda:) Usput paze da ne opadne kamen na njih.



I to bi bilo to o Krku. Sutra idem na intervju za posao, pa ću vidjeti što će biti. Radno vrijeme je nikakvo, isto kao i plaća, ali ja ni ne idem raditi zbog novaca, engoiz drugih razloga, tako da ako me hoće na posao i ako mi paše razdoblje bit će super. I to je uglavnom to, mogao bih se malo odmoriti, pošto sam mrtav umoran, probudio sam se u devet, jer su se starci digli. Ne bi to bio problem da jučer nisam tek u 1:15 stigao doma. Ja i cura smo se duže zadržali vani, a ja sam bio crknut od svog odgovaranja zadnjih dana, a tek se oporavljam od bolesti, i tako izmrcvaren sam ju pratio do doma, iako sam znao da ću opako kasniti doma. Išao sam vražjim noćnim tramvajima, a danas ujutro dođe meni stari da zašto nisam išao pješke? Kako? Pa nisam mogao stajati na nogama. No dobro, odmoriti ću se u sljedeća dva-tri tjedna i sve će biti u redu.
Jer odomor mi je potreban!

Post je objavljen 15.06.2006. u 14:09 sati.