Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gladusa

Marketing

Prostorni planovi se mogu prilagoditi..

Slobodna Dalmacija, 11.6.'06.: Čelništvo općine Pirovac nemalo je izišlo ususret stanovnicima naselja Glavičica uvrštavanjem njihovih 150 nelegalno izgrađenih objekata u novi općinski prostorni plan, koji samo što nije usvojen. No, neki vlasnici bahato potežu vraga za rep nelegalnom nadogradnjom.

Naime, vikend-naselje Glavičica počelo je nicati osamdesetih godina bez plana i programa. Ni jedan od objekata nema građevinsku dozvolu ni potrebnu infrastrukturu i niti jedan se ne može uklopiti u standardne provedbene odredbe. Parcele su površinom manje od zakonom propisanih, a izgrađenost im je znatno veća nego bi trebala biti. Da bi uopće mogla utvrditi posebne odredbe za naselje, jer ga je samo tako i mogla ugurati u novi prostorni dokument, Općina je o svom trošku izradila detaljnu analizu svakog objekta. To znači da je utvrdila veličinu svake parcele, gabarite svakog objekta, njegovu udaljenost od susjeda i od glavnog puta, visinu i, napokon, dala broj svakome od njih. Umjesto da se pritaje i čekaju na legalizaciju, neki od njih podmeću kukavičje jaje pa, kad se već legalizira, nek je i kata.
Dakle posebne odredbe su definitivno moguće, a ovise o političkoj volji općinskih vlasti. Na komentiranje likova što sad nadodaju katove ne da mi se trošit kalorije..

PS:
12.9.2006., Slobodna Dalmacija: Iznesen je i zanimljiv podatak da Pirovac ima tri puta više povremeno nastanjenih stanovnika nego stalnih, a da je od 164 bespravno izgrađena stambena objekta u naselju Glavičica samo jedan legaliziran, te da ipak neće biti svi srušeni. Općina je, kako se čulo, učinila sve i uz suradnju s resornim ministarstvom spašeno je više od 50 posto objekata, a rušit će se samo oni koji u cijelosti narušavaju prostor i ne ispunjavaju ni minimalne uvjete.


Post je objavljen 15.06.2006. u 11:44 sati.