Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Krivosuđe

Osuđeni ubojica Ćurković zbog nemara suca Đikića umjesto u zatvoru završi na slobodi. Jest da je to samo privremena sloboda, ali u ovom trenutku taj ubojica može čak i napustit zemlju i nitko mu ništa ne može.

Višestruki silovatelj opet silovao i to na uvjetnom otpustu zbog „dobrog vladanja“. Da će se to dogodit, znalo se, no svejedno taj silovatelj je bio pušten na slobodu.

Unatoč pokretanju kaznenog postupka protiv Branimira Glavaša zbog ratnog zločina, sudac pušta Glavaša u Njemačku kako bi gledao utakmicu. Zanimljivo kako Glavaš ima potpunu slobodu kretanja, dok naši generali osumnjičeni u Haagu ne mogu mrdnut bez znanja policije i imaju ograničeno kretanje. Zanimljivo je to naše sudstvo koje ima toliko povjerenja u ljude nad kojima je službeno pokrenuta istraga zbog ratnih zločina.

Zbog novog kaznenog zakona uskoro će nam zatvori biti prenatrpani ljudima koje će policija uhvatit s jointom u ruci, dok će dileri i dalje neometano dilati jer će sav policijski kapacitet biti usmjeren na hvatanje sitnih riba kako bi se zadovoljila godišnja izvješća o učinkovitosti policije i pravosudnog sustava.

I tko onda ne bi vjerovao kad predsjednik udruge sudaca Đuro Sessa kaže da nemar suca Đikića u postupku protiv Ćurkovića nije slučaj koji oslikava cjelokupno stanje u pravosuđu?

Post je objavljen 14.06.2006. u 10:57 sati.