Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/badem

Marketing

Dvajstosmi post: Kolektivna krivnja, pih

Photobucket - Video and Image HostingBio je to jedan od beskrajno dosadnih dana na kraju školske godine kada su sve ocjene zaključene, ali profesori ne uviđaju da je jedini humani odgovor na tu situaciju pustiti nas van iz zagušljive učionice. Da razbiju beskrajnu monotoniju, par izrazito inteligentnih kolega iz razreda dosjetilo se savršene razbibrige za vrijeme malog odmora- dobacivanje tenisicom preko razreda. Trebam li uopće spomenuti da je tenisica bila marke Vans i da su se dotične inteligentne kolege deklalirali skejterima? Hm, trebam li također spominjati da su ti izuzetni primjerci ljudske vrste u jednom trenutku odlučili dodati tenisicu prozoru, očekujući valjda da će je ovaj oduševljeno prihvatiti. Budući da pametniji popušta, prozor je popustio i razlio se po podu u oštrim komadićima.
Sigurno ste iskusili situaciju u kojoj razrednik, ravnatelj i učiteljsko vijeće vrišti na vas, ali sigurno to niste doživjeli sve odjedanput. Naime, krhotine nesretnog prozora pokazale su se nezgodnim za jednu skupinu prvaša čije nježne četrnaestogodišnje nožice više i nisu bile tako glatke i sjajne kao prije incidenta. Usred prijetnji groznom odmazdom, ravnatelj je zatražio da se izruči krivac, i opet smo suočeni sa svakodnevnim situacijama: kolektivna šutnja. Ne bi bilo pošteno kazniti jadnog Xy skejtera, nije on jadan kriv, treba okriviti majku prirodu što ga je stvorila sa niskim IQ-om i egom veličine Jupitera. No kada je spomenuta novčana cifra koju je svaki pojedinac trebao predati za namirenje troškova prozora i duševne boli jadnih prvaša, nešto u meni je prekipjelo. Mogao sam se žrtvovati i slušati ovo vrištanje, ali žrtvovati se i živjeti na prosjačkom štapu sljedećih dva mjeseca zbog tih budala?

Mislite da sam rekao da su oni, jelda?
Sad sam vas razočarao.
Ali, zar ne vidite da oni to zaslužuju?

Nakon sata, imao sam o čemu pričati sa tim dragim dečkima. Recimo samo da smo se poslije tog razgovora voljeli još manje nego prije i da sam bio zauvijek izgnan iz kul društva. Potpuno sam uništio svoje socijalne izglede, ali hej, jedini u razredu nisam pljunuo niti novčića. Čudno je to kako se ljude ucjenom može nagnati da plate vaš dio i dodaju cherry on top!!!

A vi ste već pomislili da sam tužibaba :p







Post je objavljen 25.06.2006. u 18:33 sati.