Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kazzomortalle

Marketing

Nogomet

Svako 'ko povremeno zaluta ili namjerno dođe na ovaj posrani blog primijetio je da zadnje vrijeme ovdje nema šta pročitat. Dođe nadobudno i veselo k'o goluždravo pilence i ode snuždeno k'o stari naborani gnu. Samo neke sličice i par glupih riječi i gotovo.
Za to postoje dva razloga.

Prvi je taj što je ovaj blog strpan u nekakav natječaj blogera na portalu čiji baner vidite u boxu. Dok traje taj natječaj, meni je cilj da ovaj blog bude što jadniji i lošiji i da smrdi k'o septička jama. Puna do vrha. Već je dovoljno jadan i loš al' uvijek može još gore. A i samo glasanje je priglupo zato jer svaki dan mo'š glasat sam za sebe dok god natječaj traje. Tako se fino probudiš svako jutro, popiješ kavicu i glasaš za sebe. Onda odeš na pos'o i tamo sa svih kompova u firmi opet glasaš za sebe. I tako svaki dan. Odite i vi tamo i ne glasajte za Notaxa. Pogotovo ne za ovaj "Fakin šit smrtonosnog kurca“.

Drugi razlog je taj što mi je dopizdilo.

Osvrnut ću se malo na ove koncertiće iz prošlog posta. To neće biti nikakve recenzije ni kritike jer, nit sam recenzent a boga mi ni (kečige) kritičar. Zapravo nikad nisam kužio svrhu tih kritičara. Ni glazbenih ni filmskih. I glazba i film na svakog ostavljaju nekakav osobni dojam. Nekom nešto može biti dobro a nekome smeće i obrnuto. Ako je nešto zaista dobro, velika je vjerojatnost da će se svidjeti većem broju ljudi. A i ne mora biti. Recimo "Štikla". Totalno smeće a više od pola Hrvatske oduševljeno. Ali to je opet moj osobni dojam te pjesme. I tako se možemo vrtiti u krug do besvijesti. Zato ovo što ću napisati o koncertima je isključivo moj osobni doživljaj istih.

Misfits


Ovaj koncert bi mogao dvojako doživjeti. I dobro i katastrofalno. Kad bi zamislio da je to nekakav cover bend Misfitsa koji ih obrađuje na svoj način (mnogostruko ubrzano, puno žešće, u stilu nekakvog metaliziranog HC-punka), meni kao ljubitelju i jako žestokih glazbenih stilova, koncert bi mi se svidio.
Ali ako sam očekivao Misfitse, bend koji je toliko utjecajan da bi slobodno mogao reći da su institucija sa svojim prepoznatljivim melodijama i načinom pjevanja, e onda sam dobio kurac u usta. Od starih dobrih prepoznatljivih Misfitsa ni M. Basist Jerry Only, jedini od orginalnih Misfitsa se uhvatio pjevanja koje nema veze sa Misfits-pjevanjem. Danzig je pjevao. I vokal nakon Danziga je pjevao (album American psycho) i jako dobro skidao Danziga. Ali Jerry Only ne pjeva već se dere. A to nije Misfits.
Ja sam pokušao naći sredinu. Dobro sam se proveo na koncertu, bila je izvrsna atmosfera, "dobra" žestoka glazba, puno pive.... ali falili su mi Misfitsi na čiji sam koncert otišao. Pa sad... (Više su me razveselili KUD Idijoti par sati ranije u Dugavama).
Skidam im kapu za odličnu obradu Black Flag hita "Rise above". Jerryu bi preporučio da, ako već ne može vratiti Danziga na vokal i svog mlađeg brata na gitaru, neka se barem potrudi vratiti pjevača koji je odlično naslijedio Danziga.

Motorhead


E to je već druga priča. Tu nema ako gledaš ovako ili onako. Tu je sve na svom mjestu. Tu sve štima i sve je super (Sve je super i sve je za pet, kad si muško i voliš Motorhead). Odličan koncert. Neuništivi šezdesetjednogodišnji Lemmy Kilmister i ostatak benda praše i dalje žestoko. Dobro je da je Lemmy nagluh, možda je zbog toga Motorhead najglasniji r'n'r bend na svijetu. To je bend koji je i ovog puta kao i uvijek do sada oduševio i rokere i pankere i metalce i bajkere, obrazovane i neobrazovane, pijane i trijezne, mlađe i starije, lude i normalne... Fenzi-šmenziji nek' pate što su takvi.
Posebno bi izdvojio njihovu odu Ramonesima (R.A.M.O.N.E.S) koju uredno uvijek sviraju i solo na bubnjevima u trajanju od oko 7-8 minuta. Čovjek naprosto rastura te bubnjeve. I u Puli pred par godina je bio solo na bubnjevima al' ako me sjećanje ne vara, mislim da nije trajao toliko dugo. Kad to čuješ možeš se pokrit ušima i put pod noge doma a da budeš zadovoljan.
Na bisu legendarna Ace of spades (Aš od špade) čime je Motorhed dokazao da su i nakon toliko godina pravi asevi u samom vrhu svjetske glazbe.

Evo vam spotić da čujete kako su Misfits zvučali nakon Danziga. Možda najbolja stvar sa njihovog povratničkog albuma "American psycho" - Dig up her bones



Post je objavljen 13.06.2006. u 13:44 sati.