Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paor

Marketing

Vupik mu zbog jala počupao vinograd



Zbog čupanja vinograda na dva hektara državne zemlje koju je prije dvije godine kupio Vukovarac Ivica Filkovac, na Općinskom sudu u Vukovaru vodi se bizaran sudski spor.

Vinograd su, naime, počupali radnici VUPIK-a, koji je do tada obrađivao sporno zemljište, jer su u tom poduzeću smatrali da novom vlasniku pripada samo oranica, a ne i ono što je na njoj. Ivica Filkovac, pak, tvrdi da se na natječaj za kupnju državne zemlje svjesno javio namjeravajući obrađivati vinograd. - Želio sam ostvarivati dodatni prihod, a vinograd između Vučedola i Sotina pokazao mi se kao idealna prilika. Prošle sam godine VUPIK-u pružio priliku da uberu grožđe, a kada sam proljetos trebao krenuti u novi posao, neugodno su me iznenadili VUPIK-ovi radnici. Počupali su sve stupce, pokidali žicu i potrgali vinovu lozu. Svjesno su išli sve uništiti iz čiste zlobe - žali se Filkovac, 30-godišnji veterinarski tehničar.Image Hosted by ImageShack.us

Oštećeni Filkovac tvrdi i kako su radnici VUPIK-a ‘namjerno radili po kišnom vremenu i blatnjavoj zemlji kako bi mu što više uništili njivu’. - Iščupana vinova loza više nikome nije mogla koristiti, a vjerujem da su i stupove i žicu bacili. Samo da nikomu ne koristi, dodaje Filkovac.

Preko svog odvjetnika Stjepana Šporčića pokrenuo je sudski spor u kojem traži materijalnu odštetu, jer je u cijeli posao, kupnju zemlje i nabavu neophodnih strojeva investirao 100-tinjak tisuća kuna. No, pričinjena šteta, kako tvrdi odvjetnik Šporčić, znatno je veća i procjenjuje se na više stotina tisuća kuna. - Moj je klijent vlasnik zemlje, uveden je i u posjed, a netko se drznuo oskvrnuti njegovo privatno vlasništvo. Osim toga, podnio sam protiv odgovornih osoba u VUPIK-u i kaznenu prijavu zbog oštećenja tuđe stvari. Ponašali su se kaubojski, a sve je bilo u stilu: nek’ susjedu crkne krava - pojašnjava Šporčić.
Mladen Obrenović

- hr.digg|prijavi -


Post je objavljen 13.06.2006. u 08:37 sati.