Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blini

Marketing

Ja u ljubav vjerujem 2 (to jest, 4 nevezane crtice o svačemu i ničemu)

1. Nogometna crtica (ko ne gleda, nek se odmah seli na točku 2): Ja prevodim roman (književne reference, Rabelais, Proust, vamo-tamo...), al' zapravo cijelo vrijeme zirkam na telku (Trebo je bit penal za Ganu, majku mu sudačku!). Što bi reko moj prijatelj, "volim sve što je globalno" - i u mene ima takvog sentimenta. Navijam sustavno za afričke ekipe (+Trinidad i Tobago), osobito kad igraju protiv vlastitih kolonizatora, ali nekako gube, dođavola...

2. Opet mi se javio moj seks-sms-manijak! Lijepo mi je moj najdraži prijatelj nudio da ga nazove i kaže "Oprostite, vi meni šaljete prostačke poruke", a ja mislila, ma dobro, bude ovaj presto sam od sebe, a sad više nema tog prijatelja da priprijeti jer se u međuvremenu odselio u inostranstvo. Naime, zadnjih godinu i pol svako tolko dobijem poruke eksplicitno seksualnog sadržaja, od kojih bih se valjda odmah trebala razdrljat od požude, a zapravo su mi luđački smiješne. Evo jedne, verbatim:

"E sta cu ti veceras radit! Al cu te jebat da ces stenjat od gusta. Prvo cu mijesit sise, a ti ces se tak navlazit da cu ti ga gurnut skroz lagano. Juuhuuu!"

Mislim stvarno - kad već imam sms-manijaka, zaš nije mogo bit bar neki iole verbalno nadaren? Zaš ja moram imat manijaka koji mi želi "mijesit sise", ko da sam Mavrovićev poluraženi (il čabatina)? Ja sam takve sreće da ne mogu imat ni manijaka sa stilom. Mene da neko nazove i dašće, sigurno bi usred toga počeo iskašljavat sluz iz sinusa.

3. Pošto sam išla u muzički razred (u petak opet imam proslavu godišnjice mature – ovaj put sa svircima!), trudim se sama popunit rupe u općoj kulturi pa čitam neku knjigu o glavnim zbivanjima u svjetskoj povijesti. Tek kad sam počela čitat skužila sam da je knjiga namijenjena djeci, ali neka, još bolje – povijesna bi me knjiga za odrasle nadilazila + usmrtila od dosade. I tako pročitam da se prvi veliki kralj u Slavena zvao... – pazi sad - SVATOPLUK! Pa jebote život, vođe i vladari drugih naroda su imali imena od kojih se svima odmah zatresu gaće (Stiže Cezar! Stiže Atila! Stiže Džingis-kan!) - nije ni čudo šta su Slaveni u povijesnom pogledu poprilično najebali ("Stiže Svatopluk! Svatopluk ante portas!"). Tak ću nazvat sina, ak ga ikad rodim: ili Svatopluk, ili Pršut.

4. Pročitala sam u novinama članak u kojem upozoravaju žene kako je nezdravo po cijeli dan hodat u tangi i koji implicira da većina žena non-stop nosi takve gaće – žene, jel to istina ili časopisi seru kvake?

Uvijek se sjetim kako sam prije nekoliko godina s dečkom gledala High Fidelity i kako mu se previše svidjela scena u kojoj John Cusack opisuje dugogodišnjoj curi fini donji veš na nekoj drugoj ženskoj, na što mu cura kaže da i ona ima fini donji veš, a on odgovori Da, ali ti uvijek nosiš onaj pamučni, izblijedjeli koji se opro u mašini već 'iljadu puta.

Meni je za 24-satno življenje nošenje standardnih pamučnih gaća normalno jer:
1. Su mi čipkaste sintetičke gaće i tange iznimno neudobne, a ja volim da mi je udobno
2. Ne znam koji je smisao nošenja seksi gaća 24 sata na dan (onda možda pamučne postanu uzbudljive, čisto zbog promjene – ili...?)
3. Gnušam se pomisli da bih dečku mogla bit seksualno nezanimljiva samo zato šta ne hodam po kući obučena ko Sylvia Saint (jel su gaće baš tolko bitne, pobogu?)

Fini donji veš je, kad smo kod toga, bezobrazno skup. Tanga: 200 ili 300 kuna! Moram prevest pol filma za taj prcnedlek tkanine!
Ja si kupim obične pamučne gaće broj 2 i eto mi tanga.


Post je objavljen 13.06.2006. u 01:24 sati.