Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/larchtreeparty

Marketing

Your friendly neighbourhood Blackadderman

U utorak, 06.06.2006., odmah po potpisivanju Gusarskog Statuta koji je obilježio osnivanje udruge 'Povratak u Gusarstvo', v.d. kapetana broda PMS Lady Anerol - Ahab Blackadder, pozvan je od strane voditelja NE Krško u elektranu kao potencijalni kupac nuklearnog otpada koji bi mogao biti iskorišten za izradu nuklearnih bojevnih glava u velegusarskom projektu potčinjavanja svijeta.

NuclearPowerBoyz


Kapetan je vrlo zadovoljan viđenim, i ozbiljno razmatra ponudu o kupnji iako je već dobio nekoliko američkih fuck yeah i turskih ponuda porukama u boci.

Pogled na NE Krško

Nuklearni otpad


Prilikom razgledavanja Krškog, grada koji je dobio ime po nuklearnoj elektrani (od koje je, inače, udaljen svega 2 km), Kapetan je imao rijetku čast upoznavanja svakojakih frikova, lezbi i mutanata koji ovaj pitoreskni kontaminirani gradić nastoje doslovno nadljudskim snagama i super-moćima braniti od krvavih kandži kriminala i obijesnih očiju ljudske zlobe.

Kontrolna soba

NE_Kapetan

U razgovoru s uzoritim članovima ove male, ali vrlo (radio)aktivne zajednice, mladić imenom 'Plastic-boy' (TM), možda-žena koju zovu jednostavno – 'The Hideous Womanman' (TM) i dugokosi prljavi tip koji, prema vlastitim riječima, još nema ime, a koji spava u nuklearki, živi s majkom iako ima 36 godina i izgleda kao pravi pravcati frik pa svi pretpostavljaju da ima neke super-moći, rekli su mi kako su zadovoljni životom ovdje te da Krško ne bi mijenjali nizašto na svijetu. Nakon upoznavanja, zamolio sam ih da mi nacrtaju neke od svojih najdražih životinja, kuće, oblake i normalnu djecu u igri, a oni su me spremno poslušali i bacili se na posao. Hideous Womanman (TM) je imala problema s risanjem zbog trećeg pipka i grbe, a Plastic Boy-u se konstantno odmotavala lijeva ruka stvarajući mu neugodnosti pa smo otišli dalje u razgledavanje. Tip koji živi s majkom je krenuo crtati aute i pse, ali je zaspao nakon čaše toplog mlijeka i kekasa. Počelo mu je nešto curiti iz uha pa nisam želio riskirati život budeći ga.

Turbina

Nevarni snovi!

Čvrsto odlučni da 'pokupimo' neke super-dizel-funky-turky-moći, krenuli smo u potragu za tinejđ kornjačama, samuraj štakorima, usijanim kriptonitom ili crveno-plavim paucima u pederskim trikoima kako bi i mi dobili dio kolača superherojstva. Providnost nas je, kao i uvijek, obdarila nezamislivim darovima najčistije sreće – dočim smo ušli u prostor oko reaktora, Maya i ja smo naišli na paukovu mrežu nastanjenu mrtvim paucima. Hrabro je dotaknuvši, svjesno smo započeli složen proces međuvrsne genske razmjene gena između vrsta. Genske razmjene. Zry je tek ovlaš pogledala mrtvog goluba ili sličnu ribu (jer joj se gadilo dirati mrtvu pticu, tko zna gdje je sve bila; ptica, ne Zry), friško strmopiždenu niz glavni reaktor na betonski pod gdje je punom silinom slobodnog pada stvorila rumeni bazenčić poput viždre viždrave krvi koja je veselo cvrkutala na svaki namig gajgerovog brojača, i već je pokrenula isti postupak u svom, akademskim učenjem oslabljenom, ženskom tijelu (ovoga puta Zry - ne ptica).

Womanman

Sljedeće jutro probudismo se hrabri poput Titanika, mudri poput Turske, muda dlakavih k'o u Rojsa. Mene je obdarilo preciznim paukovim vidom, ispaljivanjem svilenkaste paučinaste mreže iz dlanova i seksipilom grčkog boga. Za ostale nisam siguran, nisu dostupni na telefon, a gradska groblja mi daju dvosmislene podatke.

Također, privilegija je hodočašća u Krško dodavanje prefiksa 'super-' svom kršćanskom imenu, tako da me odsada možete zvati Super-Kapetan.

To je sve za danas djeco. Držite se za svoje skrotume jer sutra ih možda neće biti, kako kažu ljudi iz ovoga pitoresknog ozračenog kraja pored Save.



Cpt. A. Blackadder

Chemotherrrapy be th' life fer me!




Post je objavljen 12.06.2006. u 08:36 sati.