Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/k0rnjaca

Marketing

Novi post!

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


Još tjedan i nema više onog sjedenja u klupi dok ti oči šaraju učionicom, razmišljajući o mnogim nevažnim i važnim stvarima. Neće više biti ni dugih kava i priča sa ekipom iz razreda.. sve do 9. mjeseca.. i onda sve opet iz početka.
O nečemu bih pisala, ali nemam ideje.. praznina. "Ništa ne radi, ništa ne čita, nego leži i polagano osjeća tihu grižnju u sebi: od nepomičnosti, od jalove dosade", kako kaže Krleža. Na neki se način tako osjećam. Kao da je nešto flegmatično mrtvo u meni.
Trebam malo živnuti..
Sreća je nekoliko malih, sasvim sitnih stvari. A razlog uvijek postoji, samo se treba malo okrenuti oko sebe i zamjetiti ćeš ih i neočekivano više.. thumbup

Danas Seve ovdje ima koncert. Štikla jednostavno hara. Pjesma bez imalo duha. Pjesma koja ne iznosi niti jednu zanimljivu misao. Pjesma koja je prilagođena samo onim najnižim strastima. I ljude to na žalost jednostavno pali. nono s s s sex, afrika paprika, šija, šete.. stvarno bez cilja... no ako im to nije bolesno, onda im ništa nebi trebalo biti.. I takva se stvar nimalo ne razlikuje od primjerice Mansona, koji je na top ljestvice dospio uz izjave poput one da u mu u soboi na noćnom ormariću stoji preparirani ljudski fetus kojeg je nazvao Ludwig, ili da za nastupe nosi kostime rađene od životinja stradalih na cesti! Čisti biznis. Baš jadno....
Ipak, na kraju mislim da je brojna i ona rulja koja zna prepoznati pravu glazbu. U malim sredinama to je rijetko, ali u većim gradovima sigurno je i mnogo veći đir, pa svatko lakše nađe svoje mjesto, ekipu..


I za kraj koja mala, sasvim sitna zraka sunca:

Čudno je kad osjetiš da nikog nema
Poželiš da stane sve, utone u san
Da isplove svi brodovi valovima opijeni
Za novi svijet, veliki svijet
Da kradeš vjetar, otpuhneš riječi
Što ne govore ništa no zvuk, sladak a tup
Zaboraviš sve ljubavi,
Spremiš ih u mrak, rijedak ti zrak
LEGNI NA OBLAKE, NEBESKE PUTNIKE
OPLOVI SVEMIRE
U KRILU MJESECA PRESPAVAJ LOŠ DAN..

(En face)

............

mah mah


Post je objavljen 10.06.2006. u 14:29 sati.