Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/virtuela

Marketing

Milke i Burboni

Image Hosted by ImageShack.us

Nekako se potrefilo da sam u davna doba preslušavanja Stingovog LP-a, onog gdje je 'Moon Over the Burbon Street', istovremeno čitala i Bram Stokerovog 'Drakulu'. Čitala sam ga noću s još troje usnulih ljudi u istoj prostoriji pa sam ipak krepnula od straha kada se stari grof poput Spidermana počeo spuštati niz zidine dvorca!

Čim sam završila s Drakulom, a da se Stingov vinil još nije ohladio, prešla sam na neku zbirku šund pripovjetki o vampirima i vukodlacima koje je Cile dovukao iz Engleske. Bila je tamo neka priča o tipu kojeg je ugrizao vuk pa se naravski tip uvrne u vukodlaka i počne rasturati po susjedstvu sve dok ga ne uhvati kriza savjesti. Ondak taj vukodlak s moralnim inhibicijama zamoli ženu da ga zaključa u podrum neposredno pred puni mjesec, pa ga žena vidi kako đilkani iza rešetaka, pa se zgrozi, pa ga ostavi da krepa zaključan bez ića i pića. Konec. Blage veze nemam tko je to napisao, kako se priča zvala, iz koje je zbirke? Možda je Cile još ima, baš ću pitati...

Stingov LP vampir Burbondžija bio je neki sentimentalac. Kao zaljubio se u lokalnu belle, unezvjereno šeće po Burbon Streetu i gleda u njezine prozore, ali je na kraju ipak čvakne. Pri tome cvili – I killed the only thing I loooooooooved, kao jače je to od njega! Posrnuo kao ja pred Milkom.

Vampiri su moj najstariji, najintenzivniji i najdugotrajniji strah iz djetinjstva.

Kad sam bila klinka Tata mi je rekao da se treba bojati živih a ne mrtvih, no ja sam na sebi svojstven način spojila dva zla pa sam se u nastavku bojala i živih i mrtvih.
Vampire sam prevladala tek negdje u tridesetima.

Top Lista mojih strahova iz djetinjstva:

(1) Drakula, naravno.
(2) Špica za neki filmski program kada dlakava vampirska ruka iza zavjese zgrabi ljepoticu koja ništa ne sluteći sjedi na stolici pred zastorom. G-o-d-i-n-a-m-a nisam kakila u miru Božjem, uvjerena da ta ruka stanuje u našoj WC školjki te da će me zgrabiti za dupe!
(3) Leptirica. Dva užarena oka u procijepu između dasaka i ono kad đipa po mladoženji.
(4) Mr Hyde, posebno kad hoda nevidljiv.
(5) Neki kaubojac u kojem svako malo prođe konj na kojem je zavezan leš zamotan u crnu deku. Tog sam konja, neznano zašto, očekivala u našem ormaru.
(6) Reklama za madrace s vješticama koje sanjaš ako ne spavaš na TIM madracima. Bila sam uvjerena da ta ista vještica živi pod našim krevetima na kat. Jednom sam joj čak vidjela i ruku.

Drugom prilikom ću napisati kako sam konačno osmislila strategiju za prevladavanje straha. Sad se idem pakirati za put na Jug.

Mjesec na fotki je naš, dalmatinski.


Post je objavljen 09.06.2006. u 23:00 sati.