Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drmarina

Marketing

Priča o tri mudraca i Kristovu rođenju jedna je od najčešće pričanih pričana svijetu. To je također priča koja ilustrira neke osobine muškog roda koje žene frustriraju.
Kao prvo...Oni pretpostavljaju da se svijet okreće oko njih - zvijezda koja je sjala na istoku bila je ondje isključivo kako bi je oni mogli slijediti.
Kao drugo...Oni su do staje gdje je Isus rođen stigli puna dva mjeseca nakon događaja, vrlo vjerojatno zato što nisu htjeli pitati za put.
I treće...Kakvu bi moguću korist novorođenče i njegova iscrpljena majka mogli imati od zlata,..tamjana.Šta će im smola za raskuživanje?...i mirha...Šta će njima biljno ulje koje se koristi za balzamiranje mrtvih?...
I na kraju,...tri mudraca?
A sad fino zamislite da su u priči glavne tri mudre žene.Kao prvo, one bi pitale za put i stigle tamo na vrijeme da pomognu poroditi dijete i donijele bi praktične darove poput pelena, bočica, igračaka i buket cvijeća. Izvele bi beštije iz štale, očistile štalu, priredile jelo u vatrostalnoj posudi, ostale u kontaktu e-mailom smijeh i na Zemlji bi vladao mir.

ps... Mojsije je lutao pustinjom 40 godina,ni on nije htio pitati za put.smijeh

(Zašto muškarci lažu a žene plaču)

Post je objavljen 09.06.2006. u 22:39 sati.