Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Koliko se isplati biti pošten?

U kratko vrijeme isplivala su tri HDZ-ove prljave rabote koje bacaju jedno drukčije svjetlo na tu stranku i promiču je otvoreno u stranku kriminala.

1.) Slučaj Požeško-Slavonske županije. HDZ je u proteklih nekoliko godina opljačkao i opustošio tu županiju. Računi su došli na naplatu i županija je u blokadi. Svi državni službenici i namještenici u toj županiji, uključujući i zdravstvene radnike, ostali su bez primanja. Još nitko nije pozvan na odgovornost, a Ivo Sanader odbija se sastati s novoizabranim županom i sanirati štetu koju je njegova stranka napravila.

2.) Slučaj Brodosplit. HDZ-ov pokušaj zataškavanja slučaja pranja novca u kojemu ulogu ima aktualni ministar u Vladi RH, Branko Vukelić, gdje je čak policija stavljena u službu HDZ-a koja je izdala priopćenje da je sve bilo u redu. Austrijski interpol ne misli tako i istraga je ipak pokrenuta. Branko Vukelić je isti onaj ministar koji je inicirao korupcijski ugovor na lokalnoj razini u Karlovcu, kada je Stranka umirovljenika u zamjenu za glas u skupštini trebala mjesečno dobivati 10× veći iznos od zakonom predviđenog koji bi se isplaćivao iz gradskog proračuna.

3.) Slučaj pokušaja donošenja zakona koji će potezom pera obrisati sve dugove sportskih društava koja nisu plaćala poreze i doprinose, mahom nogometnih klubova. HDZ želi jednostavno zaboraviti oko 700 milijuna kuna koje duguju sportski klubovi, dok u isto vrijeme Vladi nije ni u primisli da recimo bolnicama oprosti dugove koji su se nagomilali. Tu se radi o korupciji i mafijaškoj povezanosti HDZ-a i sportskih klubova koji su devedesetih financirali protuzakonito HDZ. U pokušaju zataškavanja istine, HDZ želi te dugove zaboraviti na račun svih poštenih građana ove zemlje.


Post je objavljen 09.06.2006. u 12:32 sati.