Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ski4ever

Marketing

ski post od marry

Tada dolazi "Janičino vrijeme" - vrijeme Zimskih olimpijskih igara u Salt Lake Cityju, glavni cilj sezone, ali isto tako i glavni cilj četverogodišnjeg olimpijskog intervala od 1998-2002. na čemu je Janica gradila sve svoje treninge tijekom sezone 2001/2002. Bila je spremna riskirati Svjetski kup kako bi se što bolje pripremila za "napad" prema Olimpu.

Janica je stigla u Salt Lake City potpuno pripremljena, svježa i motivirana demonstrirajući izvrsnu formu u svom prvom treningu koji joj je dao dodatnu snagu i optimizam za prve utrke. Točno prema prenatrpanom rasporedu i vremenskoj prognozi donesena je odluka da Janica neće sudjelovati u spustu te da bi se trebala potpuno usredotočiti na kombinaciju gdje su njene šanse za medalju bile najveće. To je bio uspjeh! Janica je osvojila zlatnu medalju s dvije odlične utrke u kombinacijskom slalomu u kojemu je bila prva i u fantastičnoj utrci u kombinacijskom spustu. To je bila prva medalja u povijesti hrvatskog skijanja i prva hrvatska medalja na Zimskim olimpijskim igrama.
Nikad ni jedna alpska skijašica, osim 2002. Janica, nije na jednim OI postigla ovakav uspjeh.
Image Hosted by ImageShack.us

Bilo je sigurno po Janičinoj prednosti da je zbog vremenskih uvjeta bolje prvo se odlučiti za slalom nego za spust. Nakon što je osvojila zlatnu medalju u kombinaciji Janica je dobila potrebnu sigurnost i vjeru u sebe za nadolazeće utrke koje su tri dana kasnije rezultirale nečim što je bilo iznenadenje za mnoge - srebrnom medaljom u super G-ju sa samo 5 stotinki sekunde zaostatka za pobjednicom utrke Danielom Ceccarelli. Vrlo važna činjenica za Janičine utrke koje su slijedile bila je ta što je ona samo dva sata nakon osvajanja srebrne medalje u super G-ju već bila na izuzetno zahtjevnoj veleslalomskoj stazi trenirajući s muškim natjecateljima. Nakon osvajanja dviju medalja u Snow Basinu, Janica se preselila u Park City i Deer Valley sa svojom ekipom gdje su na rasporedu bile tehničke vještine. Janica je i dalje bila potpuno usredotočena na nadolazeće utrke i nije imala vremena za euforiju i slavlje svjesna da je još očekuju dvije potencijalne medalje za osvojiti. Već u sljedećoj utrci u Deer Valleyu Janica je uspjela, bez obzira na izrazito teške vremenske uvjete i slabo pripremljenu stazu, osvojiti slalom pobjedivši drugoplasiranu francuskinju Lauru Pequengnot sa 0.07 sekundi prednosti. Poslije njene treće medalje i fantastičnih trening-utrka Janica je bila potpuno opuštena te je startajući s brojem 19 osvojila i veleslalom s najboljim vremenom u obje utrke. To je bila njezina četvrta medalja u Salt Lakeu, treća zlatna, u njenim nastupima.


Post je objavljen 08.06.2006. u 18:16 sati.