Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

Procitao sam na blogu o chaterima

Razmisljanje jedne zene o chatu i chaterima




Chateri – najzgodniji, najpametniji i uglavnom sve naj…

Budući da dosta vremena zbog posla provodim za računalom, tako sam i ja isprobala čari chatanja. Pomislila sam isprva da je to vrlo jednostavno, izabereš nekakav ludi nick i kreni na čašicu razgovora. No, ipak to nije tako jednostavno…Postoje, navodno (a to mi rekoše iskusni, dugogdišnji chateri) neka nepisana pravila kojih se treba pridržavati. Uletjeh bez predrasuda, otvoreno i naravno bez laganja... I evo, nakon nekoliko mjeseci chatanja na dva najpoznatija Chata uspjela sam odvojiti chatere u nekoliko kategorija, pa da vidimo kako to izgleda !

1. Teenageri i njihove puberperipetije
Jaaaaaaaaaako mladi dečkići koji većinom chataju u zajedničkim sobama i na razne načine, kao što su; sočne psovke, navijački povici, uporno ponavljanje jedne te iste rečenice i prepucavanja s nacionalnim predznakom, pokušavaju skrenuti pažnju ostalih chatera (pogotovo chaterica) baš na sebe. Najzastupljenija i najnezanimljivija (bar meni) kategorija.

2. Mladići u rasponu od naše do američke punoljetnosti
Eh, ovo je vrlo kompleksna kategorija...
S jedne strane su oni koji su vrlo sramežljivi u stvarnom životu i chatanje im je jedini način putem kojeg mogu komunicirati sa djevojkama bez srama. Oni nerijetko tragaju i za starijim djevojkama (ili čak ženama) očekivajući da će kroz komunikaciju s njima otkriti neke nejasnoće zbog kojih su zakočeni u stvarnim situacijama. To su uglavnom odlikaši (djeca roditelja koji svoje ambicije žele nadoknaditi kroz njih), zatim, povučeni mladići koji se srame, ne samo suprotnog spola nego su općenito nesposobni ostvariti kontakte sa svojim vršnjacima ili općenito s okolinom, osim kad su u pitanju svakodnevne obaveze (učenje, fakultet i slično).
S druge strane su mladići koji su tek otkrili čari seksa ili su u otkrivanju, tako da se čak i iz samih nickova takvih mladića može zaključiti što se očekuje od razgovora. Nickovi su vrlo raznoliki, pa tako možete naići na slijedeće: uvijek_napaljen, želim_tetu, seks_na_ex, koji razgovor počinju sa nuđenjem fotografije svojih intimnih dijelova tijela i mjera u centimetrima. Ovisno o tome služe li se u razgovoru i web kamerom uz nick stoji i skraćenica «cam». Iako se vrlo teško može malo dublje zagrebati kod takvih sugovornika, ipak sam uspjela od nekolicine isčeprkati nekoliko rečenica o njihovom (ne)uspjehu kod chaterica.
3. Kasne dvadesete – rane tridesete
Njihove priče su također raznolike, no ugrubo mogu reći da sam u toj skupini naišla na najzanimljivije sugovornike i to u pravilu; što su rjeđe na chatu to su interesantniji (hm….kao da chat istroši čovjeka, pa od forsiranja postane nezanimljiv i dosadan). Dakle, dečki koji imaju djevojke, ali se rijetko viđaju s njima, odnosno ne žive skupa pa imaju viška vremena kad se vrate navečer doma. Zatim, dečki (ili muževi) koji već nekoliko godina žive u zajedničkom kućanstvu sa svojim boljim polovicama. One odavno spavaju (shrvane umorom, glavoboljom ili čime već – na što se obično žene izvlače… nakon što su uspavale djecu i pospremile kuću), a oni u potragu za srećom iz bijelog (ili narančastog) prozorčića, gdje progovaraju o svojim željama, problemima, nadanjima i težnjama… Tu su, naravno i lovci na recke, znači muškarci koje isključivo zanima susret i eventualni seks bez obaveza.
4. Zlatne godine
Nešto manje zastupljeni, ali opet u velikom broju nalaze se muškarci iz ove kategorije. Oni su najobrazovaniji od svih i vrlo lako mogu uvući u razgovor svojim iskustvom (pod uvjetom da su savladali brzo tipkanje). Osim poslovično čestih u svim kategorijama (onih koji traže zabavu seksualne prirode – kakva god ona bila), u ovoj skupini je dosta i onih koji zaista vjeruju da bi u tom virtualnom svijetu mogli pronaći – NJU (svoju izgubljenu polovicu, koja tamo čuči i čeka da je baš on pronađe).

Bilo kako bilo, svatko nešto traži u tim virtualnim sobama, rijetki čak i nađu… Mada, među dugogodišnjim chaterima kruži priča da imaju i svoju himnu koja se sama proglasila takvom nakon susreta na dnevnom svjetlu s noćnim sugovornicama iz bijelih prozorčića…



http://krmeljava.blog.hr/arhiva-2006-05.html#1621095290



Post je objavljen 07.06.2006. u 18:13 sati.