Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

GDJE JE SVETI GRAL ?



Borivoj Bukva
--------------
GDJE JE SVETI GRAL ?
--------------------------





Na ispis ovog teksta naveo me film Da Vincijev Kod, kojeg sam gledao u kinu ovih dana. Dok, Da Vinci teziste baca na svoju majku, na Mariju Magdalenu, na zenski rod opcenito i u njima nalazi Sveti gral, ja razmisljam sasvim suprotno, onako kako su me ucili moji prethodnici i moji ucitelji.

Slovenac France Susman, svecenik koje je radio u Vatikanu, kasnije u Njemackoj, iznosi jednu svoju tezu koju prihvacam i po kojoj ova Da Vincijeva prica i ne mora tako teci. Susman dok je radio u Vatikanu, mnogo puta se gubio po bogatoj Vatikanskoj Biblioteci i rovao po knjigama, dok ga nisu kako on prica, odatle makli i poslali na sluzbu u Njemacku. Sada je i zivi u Brezovici, Slovenija. Njegova predavanja slusao sam u Gozd Martuljku devedesetih godina proslog stoljeca, u vise navrata.

France Susman iznosi tezu da Isus nije ubijen na krizu vec ranjen, tako da su ga mogli povratiti u zivot. Interes ondasnjih krugova je bio takav, da se pred narodom prikaze da je Isus bio mrtav a kasnije uskrsno. Susman je kazivao, da su Isusa odnijeli sa kriza u tu odaju gdje je lezao, kad su se svi makli koji su ga cuvali, njega su prebacili na drugo mjesto, gdje su njegove rane iscijelili. Potom su ga odveli dalje, do mjesta gdje je Isus mirno zivio. Ozenio se, imao dijecu, radio i stvarao, samo se nije smio pojavljivati cesto u javnosti niti spominjati svoju proslost. Ono sa pojavom Isusa i njegovo "Uskrsnuce", je izmisljeno i kao takvo prezentirano u ondasnjoj javnosti. Eto, tako tece otprilike prica bez puno detalja, svecenika Franca Susmana. One koje zanima nesto vise, mogu doznati od njega i neka se upute u Gozd-2006, France Susman bit ce tu pored nas.

Svi teozofi tako i antropolozi jos od prije, sto je u ovim vremenima veoma aktualno, spominju nastanak novog Covjeka. Mi kao predstavnici 5. podrase 5. Arijske rase, svedoci smo nastajanja nove 6 podrase pete rase. Nazivali ih mi Indigo dijecom ili kako jos sve ne, oni su tu uz nas. Rudolf Steiner antropozof i teozof, tako H.P.Blavatskay i svi ostali, spominju Germansku rasu sa naglaskom na Razum. Za razliku Germana, Slaveni su sa izrazitim naglaskom ka Osjecajima. Novi Covjek objedinjavat ce u podjednakoj zastupljenosti Razum i Osjecaje, njihova dusa u istom srazmjeru biti ce vise Svijesna. Intuiciju prihvatit cemo s osjecajnoscu i svim svojim bicem. O Osjecajnoj dusi Slavenskoj pisao je i Mile Dupor, o kome se malo zna. Za njega tvrde da je bio izravan Nostardamusu, ako ne i znacajniji od njega. Vladimir Nazor bio je znacajan antropozof, pisao je o tome i o njemu se malo zna.

Dvanaest vitezova kralja Arthura nose i dalje Sveti gral, koji predstavlja simbol spiritualnog i krscanskog ideala. Dvanaest vitezova mogli bi predstaviti Bijelim Bratstvom, koji su tu i prisutni, uz nas su, prate sve sto se zbiva na kugli zemaljskoj.
U Bibliji pise: "Otac i Ja smo jedno", sto znaci da su Bozji Duh i Vas Duh istovjetni.

Tako, nista drugo i ne govori no do toga, da svi mi podjednako nosimo u dusi, - Sveti gral! Trebalo bi ga tamo i potraziti. U sebi i kroz sebe teziti ka Bogo-Covjeku, pronaci Boga u svakom od nas. U tome je poanta Svetog grala, sto sam ja i naglasio u Karlovackim metamorfozama, napisanim 1996. godine.


Napomena: Na ovom blogu potrazi i procitaj sljedece
tekstove: Karlovacke metamorfoze, Proroci i
prorocanstva, Dva autoriteta i dvije enigme.



U Rijeci, 06.06.2006. Borivoj Bukva





Post je objavljen 07.06.2006. u 07:25 sati.