Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Sveto trojstvo: Wayne, Sven, Uri

Udarn(ick)a vijest dana: Wayne Rooney je, zajedno sa ostalim Svenovim gulanferima, sretno i veselo sletio u Njemacku. Aleluja! Danas je trckarao i pimplao nesto tamo s loptom na treningu. Ocenas! Takva radosna vijest dovoljna je da razg(v)ali srce svakog Engleza i onih koji se tako osjecaju. Dovoljna je da se svi masovno i radosno zagrcnu sa cajem ili jeftinim pivom ili trokutastim sendvicima od krastavaca. Mislim da se citavom svijetu bolje pise poradi ovog mirakula. Za one koji ne znaju (a ima i takvih, sram ih bilo), nas (i vas, ako to bas zarko pozelite) prije 5 tjedana Wayne je nesretno slomio metatarzalnu kost na stopalu svom plemenitom. Zlo i naopako. Zato smo i imali najodurniji svibanj u zadnjih par stoljeca. Nebesa nas citavih mjesec dana obasipase sa zlokobnom kisom i vjetrometinom. Sreca nam se bila posteno izbeljila te otisla sa drugim, prokleta bila, poput kakve oskudno odjevene prevrtljive prostitutke.

No, sada citava Engleska prati daljnji razvoj dogadjaja. Desavaju se masovne molitve na otvorenom za uspjesno saniranje koscice Wayneove. Uri Geller (onaj koji snagom uma svog pametnog i krsnog moze savijat zlice ko od sale) nam porucuje da svojim pozitivnim mislima doprinesemo blagoslovljenom ozdravljenju naseg Waynea. Ko zucne protiv lomaca mu se pise. Pa i vise od toga.

Paragvaj je jedna lijepa i gostoljubiva drzava. Nadam se da ce to i dalje biti i u subotu. A tek ako spomenem bozju ruku jednog malog i zdepastog Argentinca tamo nekog ljeta gospodnjeg dok su pracovjeci tavali zemaljskim prostranstvima, a bizoni gospodarili livadama i savanama?!?! Mislim da sam se ovim zabetonirala sto se tice trazenja britanskog drzavljanstva. Tjah, uvijek mi ostaje Paragvaj. Ili Trinidad i Tobago.

Isuse, ne mogu vjerovat da ovo objavljujem pod kategorijom zvanom 'sport'. Prvi i zadnji put. Budi se istok i zapad, budi se sjever i jug. Smrt fasizmu, sloboda narodu, a zdravi Wayne svima nama. Kaze danas da je 300% siguran da ce igrat. Uf, to je 3 puta po 100%. Mocno, vrlo mocno! Inace...

A za kraj... Ne, mislim, ono, jel'... Hocu se zaposlit u The Sunu pa da mogu smisljat domisljate naslove za naslovnicu (i za sportsku zadnjicu). Na zalost, ovaj moj naslov ne bi proso ni u Daily Sportu (jos inteligentnija verzija The Suna, sa sisama na naslovnici, a ne puritansko skrivene na trecoj stranici). Dala bih tricetvrt jetre za jedan dan izmisljanja i smisljanja udarnickih naslova! Michael Owen (shodno sa time i povik - oh, no, prelazi u owe no! koji su domisljati Sunovci vec izmislili i iskoristili, damn!), jel', ima neku povredu. Pa ista spacka ko i sa Rooneyem - 'oce il' nece igrat? Sven pali svijece i svedski se moli onom gore. Big deal, who cares, ali ova igra rijecima je jednostavno bolja od seksa i svega ostalog. Dajte mi da i ja izmisljam! Dajte bebi zvecku!

Post je objavljen 07.06.2006. u 11:23 sati.