Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bonreal23

Marketing

KING FEDERER NA DJELU..........

Kralj Roger i umor slomili Marija
Image Hosted by ImageShack.us
Mario Ančić nije mogao do pobjede u velikom dvoboju s Rogerom Federerom u četvrtfinalu Roland Garrosa. Prvi tenisač svijeta slavio je sa 6:4, 6:3 i 6:4, uz dosta muke u prva dva seta. U trećem je Marija slomio i umor kao posljedica teške osmine finala protiv Tommyja Robreda...Najbolja dosadašnja Ančićeva godina u Roland Garrosu zaključena je u ogledu s raspoloženim Federerom, koji je i danas pokazao ono što ga inače krasi. Kad god se nađe u teškoj situaciji i svaki put kad mu to najviše treba, prvi tenisač svijeta redovito izvlači najbolje od sebe, a Federerovo najbolje je najčešće prejako za suparnike.
U prvom setu presudio je Švicarčev break kod 5:4, uz dosta nesreće za Marija na trećoj set-lopti. Federer je došao do seta nakon što je Ančićev forhend na kraju duže izmjene uz dodir mreže otišao u aut, zaključivši vrlo dobar otpor drugog hrvatskog reketa u toj dionici meča.
Mario je svoje šanse imao u ranijem dijelu seta. Prvopostavljeni Švicarac izvukao je ukupno četiri break-lopte, uz najteži posao kod 3:3, kad se spašavao nakon 0:30 i tri Ančićeve nevezane break-lopte u završnici gema.
Na dvije break-lopte Federer je pronašao neobranjivi servis, a na preostaloj tradicionalno jaku kombinaciju servisa i forhenda, ostavivši Marija bez ozbiljnije šanse. Nešto veća prilika bio je poen kod 0:30, kad je drugi hrvatski reket u izmjeni s crte pokušao bekhendom okrenuti na suparnikovu slabiju bekhend-stranu, ali nije uspio prebaciti mrežu.
Drugi set je već na početku donio prvi, a pokazat će se i jedini današnji Ančićev break, u gemu u kojem je okrenuo 30:0 i 40:30, pa u posljednja dva poena zaključio s dva napada i završetka na mreži.
U nastavku smo dobili još jednu potvrdu o Federerovoj snazi pod pritiskom. U trećem gemu spasio je 0:40, a da Mario nije imao ozbiljnu šansu za korištenje te tri break-lopte. Posebno upečatljivo je da je Švicarac prvu izvukao neobranjivom bekhend-paralelom, na strani koja mu je inače slabija - no, slabo je kod Federera ionako relativan pojam.
Ančić je držao svoju prednost do 3:1, da bi ga nakon toga potopilo pet uzastopnih gemova svjetskog broja jedan, uz break za 3:3 i 5:3. Federer nije poklonio ništa, a Marija je sve više smetao umor, kao i bol u desnoj ruci, zbog koje je na izmjeni strana kod 3:2 zatražio kraću masažu fizioterapeuta.
U trećem setu je otpor iz dotadašnjeg dijela meča bio još slabiji. Mario je čak zatražio medicinski time-out, vjerojatno zbog iscrpljenosti, no pomoći više nije bilo; sve je riješio Federerov break za 5:4 i miran završetak na servisu za meč.
Prvi na svijetu stigao je korak bliže svom prvom naslovu u Roland Garrosu. Idući izazov bit će mu polufinalni dvoboj s trećim nositeljem Davidom Nalbandianom, koji je sa 6:3, 6:3, 2:6 i 6:4 svladao prošlogodišnjeg polufinalista, šestopostavljenog Rusa Nikolaja Davidenka.
Ančić se, pak, može okrenuti dijelu sezone na travi i pripremi za Wimbledon. Obzirom na formu koju je pokazao na zemlji i proboj među prvih deset na svijetu, s londonskih travnatih terena možemo očekivati nove lijepe vijesti...
Tenisači, četvrtfinale: Federer (Švicarska, 1) - Ančić (Hrvatska, 12) 6:4, 6:3, 6:4, Nalbandian (Argentina, 3) - Davidenko (Rusija, 6) 6:3, 6:3, 2:6, 6:4.
Tenisačice, četvrtfinale: Vaidisova (Češka, 16) - V. Williams (SAD, 11) 6:7(5), 6:1, 6:3, Kuznjecova (Rusija, 8) - Safina (Rusija, 14) 7:6(5), 6:0, Henin-Hardenne (Belgija, 5) - Grönefeld (Njemačka, 13) 7:5, 6:2, K. Clijsters (Belgija, 2) - Hingis (Švicarska, 12) 7:6(5), 6:1.

Post je objavljen 06.06.2006. u 20:14 sati.