Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kimi4ever

Marketing

Montoya: Nadam se da možemo ponoviti prošlogodišnji rezultat

Juan Pablo Montoya nada se kako je postolje iz Monaca samo zagrijavanje za ono što će se dogoditi na Silverstoneu ovog vikenda. Prošle godine, Kolumbijac je upravo na engleskom trkalištu osvojio svoju prvu pobjedu za McLaren, a uoči ovog vikenda osjeća se optimistično.

"Bilo je super ponovno se vratiti na postolje i svi su u momčadi nastavili pritiskati kako bi izvukli još brzine iz automobila za Veliku nagradu Velike Britanije." komentirao je Montoya.

"Silverstone je sjajna staza s nekoliko zbilja uzbudljivih zavoja. Volim se tamo utrkivati i nadam se da možemo ponoviti prošlogodišnji rezultat kada sam osvojio prvu pobjedu za momčad ispred njene domaće publike."

"Staza je potpuna suprotnost ulicama Monte Carla, sve se svodi na super brze zavoje i pritiskanje automobila do krajnjih granica."

“Maggots-Becketts-Chapel dio je jedinstven, morate zbilja pritiskati. Super je zabavno dok god imate balans kakav trebate i dok god brzo mijenjate smjer ulazeći u zavoje."

Njegov momčadski kolega, Kimi Raikkonen, nikada nije pobjeđivao na Silverstoneu, no jedan je od obožavatelja staze.

"Velika nagrada Velike Britanije je je utrka koju zbilja želim osvojiti. Kao i Monaco, to je još jedna legendarna utrka i sjajna staza." izjavio je Finac.

"Pretjecanje je moguće, tako da pole pozicija nije toliko važna kao u Monacu."

"Mislim da će na utrci biti nekoliko različitih strategija."

McLaren je bio konkurentan na ulicama Monte Carla, više nego ikad u ovoj sezoni, no tamošnji izvršni direktor, Martin Whitmarsh, priznaje kako se MP4-21 još uvijek ne može nositi s brzinom Renaultovog R26 i Ferrarijevog 248 F1.

"Kako je Silverstone potpuno drugačije trkaće okruženje od Monaca, tako na automobil i vozače stavlja drugačije izazove. Želimo zadržati momentum brzine iz Monaca na našoj domaćoj utrci."

"Ipak, testiranja u Barceloni bila su ključna priprema za Veliku nagradu Velike Britanije na Silverstoneu, budući da je Circuit de Catalunya vrlo zahtjevna staza za automobil i znamo da se još moramo poboljšati kako bi bili konkurentniji."

Izvor:
www.ITV-F1.com


Post je objavljen 06.06.2006. u 16:58 sati.