Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jalucifer

Marketing

Ime mi je Legija

Ja sam Lucifer: Lučonoša, donositelj Svjetlosti, osvjestitelj, osloboditelj.

Ja sam Sotona: protivnik, buntovnik, otpadnik, zavodnik.

U tome je moje dvojstvo, moja razdjeljenost; u ta dva glavna imena, pod kojim me kršćani znaju.

Sveti Pavao tvrdi da se ja samo prerušujem u anđela svjetla (2 Kor 11:14), ali što on zna? Izaija me pozna kao "Svjetlonoša, sin Zorin" (Iz 14:2). U knjizi o Jobu (ah taj Job, stvarno je bio mustra! Jedan od onih koji su me,moram priznati, uspjeli zeznuti), u 1 Ljet 21:1 i Zaharija 3:1-2 znaju me kao "Satana".

Sotona, protivnik, jest isto i nije isto kao Lucifer, Svjetlonoša. Kako moj Braco zna, ja sam u sebi razdijeljen (kao što je i on, naravno, jer je isti i nje isti sa Ocem/Majom, a da Sveti Duh i ne spominjemo). I on, bezazlen i pravocrtnog uma kakav jeste, pita se, a misli da to misli retorički: "Ako je dakle Sotona u sebi razdijeljen, kako će opstati kraljevstvo njegovo?" (Lk 11:18)

Ali ja jesam razdijeljen, dvije osobe istobitne; i ja opstajem kao takav, kao što i vi ljudi opstajete razdijeljeni u sebi i kao što ovaj svijet opstaje razdijeljen u sebi, i kao što je Bor sam razdjeljen u sebi.

On je, Bog, jedno isto, i jedno različito. To je dijelaktika, koja počinje uviđajem da je Bitak isto što i Ništa; jaa sam onaj, koji ju je, dijealektiku, izmislio. On se, Otac, muči i bori s tom idejom: da nešto/netko/on(a) sama može istovremeno biti jedno i mnogo. Ne razumije o čemu se radi, ne razumije samoga sebe; u vremenu, to se nerazumijevanje iskazuje u tome što često gubi živce, o čemu Tora daje obilata svjedočanstva. A što bih vam tek ja mogao ispričati…

Ona je, Boginja Majka, sveznajuća i svemoguća; zaista, zaista vam kažem, jer ja to znam: sveznajuća, i svemoguća: Sotona je vjernik, toliko dubok i uvjereni vjernik koliko nijedan svetac ne može biti. Samo jedno Ona ne razumije: sebe samu; razumije sve, ali ne razumije Sve. Razumije sve, ali ne razumije to razumijevanje.

Ono, Božanstvo, naliječe na zrcalo, u kojem vidi odraz sebe samog, i taj je odraz Ono samo, a ipak je i nešto drugo, van njega; ono ni slutila nije da nešto izvan opstojati može, ali kada je toga jednom postalo svjesno, razdvojilo se u sebi, da bi izašlo van sebe.

Ta njena slika u zrcalu, to sam ja: Protivnik.

Ona se utjelovljuje u Sinu i svoju poruku prenosi. Svoju poruku o Sveznanju, u kojem međutim nedostaje jedno: pouka o Neznanju. Njen Sin, moj Brat, naučava: "Ja sam Put, Istina i Život", ali van Puta su mnogi putevi, van Istine mnoge istine, van Života mnogi životi. Znanje svega preneseno je bez znanja o Neznanju, i stoga je Istina Laž, ako se ne spozna istina laži; stoga je Put slijep, a Život je smrt.

Mučili su se Crkveni oci s višestrukošću Božjih osoba, mučili su sebe i onda i druge, u ime Istine ljude na muke bacali, sakatili i ubijali; istjerivali su Sotonu u ime Istine, u slavu Sotoninu!

Nasuprot toj Jednoj Istini i tom Jednom Bogu i Jednoj Crkvi, stojim ja, koji sam protivnici. Nasuprot jednom je mnoštvo. Ja sam jedan, ja sam dvojica, ja sam mnogi, ime mi je Legija (Mk 5:9).

Moje je ime Sotona, moje je ime Lucifer, moje je ime Samjaza i Azaziel, moje je ime Bal, Set, Odin, Svarog, Kali, Lilith, Prometej, Ištar, Semkhet i Vakatanka. I još mnoga.

Moje je stvarno ime isto, kao ime Oca/Majke. Onaj tko ga sazna, uništit će svijet; ja sam svoje stvarno ime ne znam.

Post je objavljen 08.06.2006. u 10:41 sati.