Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ive222

Marketing

"vražji dan"

Image Hosted by ImageShack.us
Strah od utorka 'vražjeg dana' ­6.6.2006.Nadolazeći datum 6.6.2006. već danima spominje se kao dan od kojeg treba strahovati. Mnogo ljudi, pa čak i vjerskih skupina vjeruje kako taj datum ima veze s zlom kobi i samim Sotonom.
Jedan od najbizarnijih je strah jedne Britanke koja bi trebala roditi na taj datum boji se da će roditi "nešto neljudsko". Izjavila je kako stalno ima noćne more te kako misli da će se njezinom djetetu dogoditi nešto loše. Britanka je već razmišljala da rodi carskim rezom što ranije kako bi izbjegla roditi na taj dan.
Za zloćudni broj 666 vjeruje se da donosi nesreću i da je povezan s đavlom. Taj se isti broj pojavljuje u Bibliji u "Ivanovom Otkrivenju", a vjeruje se da će se baš na taj dan roditi Antikrist.

U "Ivanovoj poslanici 2,18-29" govori se o dolasku Antikrista:

...Djeco, posljednji je čas!
I, kako ste čuli, dolazi Antikrist.
I sad su se već mnogi antikristi pojavili.
Odatle znamo da je posljednji čas. Image Hosted by ImageShack.us
Od nas iziđoše, ali ne bijahu od nas.
Jer kad bi bili od nas, ostali bi s nama;
ali neka se očituje da nisu od nas.
A vi imate Pomazanje od Svetoga,
i znanje svi imate.
Ne pisah vam zato što ne biste znali istine,
nego jer je znate
i jer znate da nikakva laž nije od istine.
Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi
da Isus nije Krist?
Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina.
Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca,
a tko priznaje Sina, ima i Oca...

Identitet Zvijeri vijekovima je bio izvor mnogih zanimljivih spekulacija. Koristeći antički sistem numerologije, svaka generacija je nastojala da nađe broj 666 u imenima ili životima velikih osvajača, vojskovođa, tiranina i diktatora. Suludi rimski imperator Neron bio je veliki kandidat za tu ulogu i pored činjenice što je njegovo ime moglo sadržavati zbir 666 samo dodavanjem još jednog slova "n". Napoleon, Hitler i Staljin također su propali na ispitu, na veliku žalost njihovih protivnika.
Prema najstarijim tumačenjima Velika zvijer 666 (Antikrist) će izvjesno vrijeme uspostaviti svoju vladavinu našim svijetom sve dok se Isus Krist ne vrati i porazi ga u uspješnoj bitci - koja će, međutim, našu planetu uključiti u opasni lanac katastrofa i destrukcija. Nakon toga, vrijeme će se završiti i započet će neka vrsta bezvremenskog Zlatnog doba.
Neokrunjeni kralj izopačenosti, glasoviti okultist Alister Kroli, osnivač "Reda Zlatne zore", koji je umro 1947. godine iskreno je vjerovao da je upravo on Velika Zvijer i obično se potpisivao ili kao "Velika Zvijer 666" ili "To mega therion" - što na grčkom znači - "Zvijer", a čija se slova - koristeći hebrejski sistem numerologije - zbrajaju do 666. Iako je dozivo ono što je ludo priželjkivao: da vidi sebe s nadimkom "Najopakiji čovjek na svijetu", čme su ga povremeno častile britanske novine, njegovu slavu su zasjenili drugi koji su se pojavili sredinom dvadesetog stoljeća.
On je tvrdio da je "Zvijer" dobro poznata britanska institucija sa 666 članova (ako se ubroje i posluga, bibliotekari itd.), to jest – Parlament!

O istom su se tako izjasnili i brojni domaći numerolozi, astrolozi i psiholozi i odreda tvrde da ne treba strahovati, te da se na taj dan neće dogoditi ništa loše.
- Taj datum nema nikakvo posebno značenje - tvrdi naš najpoznatiji numerolog Milivoj Lasić.
Astrologinja Maja Laboš tvrdi kako vjerovanje da je 666 broj Antikrista potječe iz Biblije , no ona kaže kako uopće ne vjeruje u nesretan broj 6.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

e što je sad istina,ja neznan:))

iva1

Post je objavljen 06.06.2006. u 13:31 sati.