Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/badem

Marketing

Dvajsčetvrti post: Rijeka napada

Photobucket - Video and Image HostingZakoračio sam nogom na sveto Riječko tlo sa ozbiljnim i razrađenim planom svojih akcija, jer sam na raspolaganju imao samo tri sata lutanja svojim gradom. Iako sam ga se uspio provesti, Rijeka me ovaj put dočekala sa dva iznenađenja zbog kojih sam izgubio živce i počeo mahnitati.

Iznenađenje 1
Smatram da se, prije 22 godine, jedna duša slučajno rascijepila na dva dijela. Jedan je dio ušao u tijelo male crvenokose bebe, dok je drugi čekao dugih šest godina da bi nastanio krhko tijelo crnokose bebice. Puno su godina živjeli odvojeno, ne znajući za postojanje onog drugog dijela, a kada su sekonačno pronašli i prepoznali, odlučili su se međusobno posvojiti. Moja anofišli posvojena seka psihički mi je jako slična s tom razlikom što ipak nije toliko paranoična, što ju ne zanima kopanje po životinjskim iznutricama s ciljem pomoći životinjama i što pohađa, po njoj, najveći isprdak od gimnazije u Rijeci, GAM, dok sam ja pohađao jedan drugi isprdak od škole nevrijedan spomena. Malodobnu posvojenu seku MC (koja je u prošlom životu bila moćni mag, što treba imati na umu ukoliko je ikada poželite naljutiti:) posjetio sam u njenoj postojbini, Srdočima.
Tamo sam shvatio užasnu istinu- osim skejtera, postoje i skejterice, koje su još i gore od svojih muških kolega jer imaju neodoljivu potrebu dokazivanja pred zgodnim pripadnicima muškog roda (što bih bio ja) koji šetaju sa svojim djevojkama koje one poznaju iz viđenja (što bi bila MC, koja nije moja djevojka, ali tko je ikada rekao da skejterice imaju dobru moć prosuđivanja). Što je bilo još gore, ove su bile balave (MC je rekla da su osmašice), što je tu potrebu jedino naglasilo.
Ono što se dogodilo MC je nazvala badMovim ubitačnim lukom (što bi bila izvedenica od reflexnog luka). Moja nespretna i uplašena reakcija na pokušaj skejterice da nas impresionira tako što će proći skejtom tik do naših nogu rezultirala je time što je dotična skejterica doslovno ostala bez zraka u plućima, jer je sletila sa skejta na pod. Njena nesreća i sramota niti tu nisu prestale jer sam joj, još uvijek u stanju potpunog šoka, poskidao sve svece s neba i oskvrnuo cijelo rodoslovno stablo. Ling i MC nisu joj nimalo pomagali, jer je jedan nakostriješio svaku raspoloživu dlaku i potmulo režao, dok je druga umirala od smijeha.

Iznenađenje 2
Tek što sam sa Lilo i Zorglubom zauzeo stol u Palachu, uhvatio pivu i zapalio cigaretu, pomolila se nova prijetnja. Ova je također bila u vidu ufuranih malodobnica, sa tom razlikom što su ove bile još natrpanije pank aksesorisima, nešto starije i falabogu bez skejta. Dotične dvije dame zauzele su stol do našeg i vrlo glasno raspravljale o tome kako je Xy napravio dredove koji mu suuuupač stoje. Kad je već ličilo na to da će bezobraznice proći bez posljedica, jedna od njih, nešto viša i vidljivija od svoje prijateljice koja je bila zatrpana pod maramama, obratila nam se sa zahtijevom da ugasimo cigarete i srcedrapajućim vriskom o svom finom nosiću. Inače sam tolerantan prema nepušačima i uvažavam njihove zamolbe, no s obzirom da ovo nije bila zamolba već pokušaj agresivne prisile, pridružio sam se Zorglubu u urlanju o djevojčinoj majcii koja je bila sve samo ne pristojna. Da sve bude još gore, kada se nevidljiva djevojka počela oglašavati potvrđujući moju tvrdnju da je ona ovdje glavna, primijetio sam nacrtane zvjezdice u kutu njena oka. Nakon moje otrovne opaske o Stelli Tenebrarum, djevojke su se ustale i premjestile za neki drugi stol.

Zbilja je bilo dobro vratiti se u svoj grad. Tako se dobro nisam izvikao već mjesecima.



Post je objavljen 08.06.2006. u 11:30 sati.