Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/critics

Marketing

ONE TREE HILL [Tree Hill]



AUTOR: Mark Schwahn
GLUME: Chad Michael Murray , James Lafferty , Hillarie Burton , Sophia Bush
ŽANR: američka teen drama
SEZONA: četvrta (SAD) / treća (Hrvatska)
MREŽA: The CW
TV.com OCJENA: 8,9/10
AKO VAM SE SVIDJELA SERIJA POGLEDAJTE: The O.C. , Everwood , Gilmoreice




RADNJA I LIKOVI: Lucas Scott (Chad Michael Murray), povučeni je tinejdžer koji živi sa svojom samohranom majkom Karen Roe (Moira Kelly). No, njegov otac koji ga nije prihvatio živi u Tree Hillu, gradiću gdje i on i njegova majka žive. Njegov otac je Dan Scott (Paul Johannson), bogati trgovac autima, koji živi sa ženom Deb (Barbara Alynn Woods) i sinom Nathanom Scottom (James Lafferty), koji je Lucasov polubrat. No, oni osim gena dijele i nešto drugo - ljubav prema košarci. Veza između dva polubrata koja dosada ni nije postojala uzburkat će se, jer Lucas počinje igrati za Tree Hill Ravense, ekipu svoje škole, u kojoj je zvijezda sam Nathan. S vremenom, Nathan će se zaljubiti u Lucasovu prijateljicu iz djetinjstva Haley James (Bethany Joy Galeotti), za koju će se nešto kasnije i udati. Njegova bivša cura Peyton Sawyer (Hillarie Burton), zagrijat će se za samog Lucasa, a ni njezina najbolja prijateljica Brooke Davis (Sophia Bush) neće ga tako lako ostaviti na miru. Tijekom sezona, Lucas i Nathan postat će najbolji prijatelji, Dan gradonačelnik Tree Hilla, a Brooke Lucasova cura. Očito, sve je moguće u Tree Hillu...



TEHNIČKI DIO I SNIMANJE: Spomenut ću jedino kameru od tehničkoga dijela. Kamera je uglavnom tipična kao i za većinu serija, iako košarkaške utakmice možemo vidjeti iz nekih teško dosezljivih kutova. Osim toga, mislim da se nema što nadodati. Ovaj dio 'snimanje', odnosi se na glumu i scenografiju. Gluma je rpilično dobra, iako mislim da je u drugoj sezoni bilo previše prenemaganja oko ljubavi, dobrote i tih stvari. Sophia Bush sa svojim likom Brooke definitivno je najduhovitiji lik, dok mislim da najviše iskustva ima 'chick-magnet' - Chad Michael Murray.

OPĆENITO O SERIJI: Prvi sam puta čuo za ovu teen seriju par dana prije nego se počela prikazivati na HRT-u. Počeo sam je gledati bez velikih očekivanja, ali kako su prolazile epizode, tako je rasla moja privrženost seriji i divljenje. Prva sezona možda je bila najrealističnija od svih. Druga i treća sezona postale su kao sapunice, no meni to nije smetalo, već mi je postalo i zanimljvije. Inače nisam fan ni meksičkih, ni domaćih sapunica, ali čekati svakih tjedan dana da pogledam nove epizode je bilo nešto odlično! Treća sezona dosada je najnapetija, a vjerovatno i najbolja.
Famozna 3x16 epizoda, u kojoj se događa velika tragedija, bila je toliko iščekivana, i toliko se preview clipova i promo spotova skidalo... To je bilo sve o čemu se govorilo. Hrt je otkupio tu treću sezonu odmah na zavšetku prikazivanja druge, ali provjerena je informacija da neće biti puštena do jeseni. A na jesen će se već gledati četvrta sezona, koja je na svu sreću prešla na novu mrežu The CW. Treća sezona završila je sa velikim cliffhangerom, i bilo bi žalosno da je serija tako završila. Koji je to cliffhanger bio, neću otkrivati zbog spoilera.
One Tree Hill možda nije neka super-vrhunska serija, nešto oduzme svakom čovjeku dah, ali ja sam vjeran fan od samog početka prikazivanja. Imali smo prilike posvjedočiti mnogim teen serijama poput Dawson's Creeka-a, O.C-a koji se još prikazuje, no mislim da je Tree Hill u svom žanru, koji je mješavina drame, humora, ali i sapunice najbolji!



OCJENA: 9,3/10

MAY I HAVE YOUR ATTENTION, PLEASE!
Vraćam se na ovaj blog, neće biti nikakvoga mijenjanja...! Samo će kritike biti pisane mrvicu drugačije... ;)


Post je objavljen 06.06.2006. u 02:04 sati.