Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/destroyeverythingyou

Marketing

BUDDHA

Protiv svaša i sukoba

Kako djeluje: Simbol Buddhe jaca paznju na svim poljima zivota. On pomaze u smirivanju sukoba, konflikata ili situacija koje bi mogle rezultirati ratom, on je znak pomirenja i omeksavanja. On pomaze boljem upoznavanju misljenja i nacina zivota drugih ljudi i stiteci ih pomaze ne samo vecoj toleranciji nego i prihvatanju i cijenjenju tudih spoznaja i nacina zivota. On pomaze i prilikom potrage za unutrasnjim mirom covjeka, uskladuje suprotnosti koje postoje u njemu, smiruje strasti i harmonizira uvjete zivota kako bi covjek spoznao svoje unutrasnje jezgro i tako nasao sam sebe.
Njegova povijest: Svojim prosvjetljenjem u 36. godini Buddha je zapravo postigao sve u svom zivotu. On sam u jednom od svojih govora izvjestava da ga je poslije budenja pozvala smrt, ali on je odlucio da i ostale ljude dovede spoznaji i prosvjetljenju i omoguci im da i oni ucestvuju u njegovom iskustvu. Tako je on razvio svoje ucenje o cetiri istine.
Za razliku od drugih osnivaca monoteistickih religija - Muhameda ili Isusa - Buddha je ucio da samo spoznaja samoga sebe moze voditi ka spoznaji Boga. Sluzba Bozija ili vjerovanje u Boga odvojenog od covjeka samo nas udaljuje od spoznaje Boga.
Buddhina ljubav obuhvata sve, a kolika je govori jedna njegova recenica u kojoj kaze da ce on postojati sve dok ne bude spasen i posljednji covjek.
Kad su ga njegovi protivnici jedne prilike htjeli ubiti i u tjesnoj ulici na njega natjerali razbjesnjelog slona, bilo je dovoljno njegovo dobro zracenje da umiri podivljalu zvijer. Ime Buddha u stvari oznacava jednu religioznu titulu i u pravodu znaci "Probudeni" ili "Prosvijetljeni", dakle jedno bice koje je nadraslo svoja osobna ogranicenja i spoznaje. I zbog toga cak i medaljon sa Buddhinim likom moze biti od pomoci svakom covjeku


I da sutra je 6. 6.06 !

Post je objavljen 05.06.2006. u 22:09 sati.