Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paor

Marketing

Svaka sličnost...


Panonski mornar na italijanskom moru
...
Studiranje ovde karakterišu odlični uslovi za rad (non stop on-line, odlične laboratorije i biblioteka, puno praktičnog rada, stalno u kontaktu sa profesorima lično ili preko neta...). Interesantno je da su ovde predavači angažovani svi po ugovoru na 11 meseci i dobro paze kako će ostvariti kontakt sa studentima i koliko će im zanimljiva predavanja biti. A dodatnu prednost predstavlja podatak da se stalno angažuju i profesori i stručnjaci sa strane (van instituta). Podrazumeva se da se posle svakog predavanja studentu dostave linkovi i tekstovi koji će mu pomoći da bolje savlada gradivo.Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Između ostalog treba napomenuti da je novi Italijanski ministar poljoprivrede u vladi premijera Romana Prodija, Paolo De Castro posetio IAMB institut pre par dana (26. maja), mada je tek odnedavno na toj funkciji. A malo pre toga ovde je boravio i Carlo Petrini predsednik Evropskog pokreta "slow food", (pandan Američkom "fast food"-u) što samo daje sliku o pružanju važnosti obrazovanja ovde u Italiji.

U svakom slučaju, školovanje koje nam se ovde pruža po principu red učenja, red work shop-ova, red samostalnog/grupnog savladavanja gradiva (pa onda tako nekoliko redi), uz stalnu rotaciju predavača, daje vrlo dobre rezultate. Posebno što se ovim izbegava uravnilovka i nezanimljivost predavanja i predavača, koja je na našim fakultetima, nažalost, tako često prisutna (čast izuzecima).
...
Petar Radić, savetnik za biljnu proizvodnju ZSV

- hr.digg|prijavi -


Post je objavljen 05.06.2006. u 21:24 sati.