Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mnostvoideja

Marketing

FENG SHUI (I. dio)

FENG SHUI ili drevno umijeće uređenja prostora se temelji na izuzetnoj osjetljivosti na prirodu a nastalo je u Kini prije više od 4 tisuća godina, no slične zamisli postojale su i u drugim dijelovima svijeta u raznim povijesnim razdobljima.

Shvaćanje da 'duh' ili ozračje mjesta utječe na naše zdravlje široko je prihvaćeno, ali ono se u feng shuiju razvilo u složen, usklađen sustav teorije i prakse koji obuhvaća gotovo sve aspekte ljudskog života. Ova sklonost prirodi očituje se u 2 ideograma od kojih je sastavljeno ime 'feng shui' čije je doslovno značenje 'vjetar i voda'.

Prostor u kojemu živimo i radimo snažno utječe na naše fizičko, emocionalno, mentalno i duhovno stanje, a pravilnom primjenom ovog drevnog znanja možemo ispraviti disharmoniju koja se štetno odražava na naš život.

Kvalitetno uređen prostor omogućuje efikasnije korištenje naših potencijala. Puno se može postići pravilnim raspoređivanjem namještaja i predmeta, odabirom boja, materijala i dekora te postavljanjem biljaka i ogledala.

Primjena feng shuia je široka – prema njegovim zakonitostima možemo urediti radni stol, stan, vrt, poslovni prostor, sve do cijelog grada. Primjerice, Hong Kong je građen prema feng shui načelima.

Post je objavljen 05.06.2006. u 11:49 sati.