Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ketcha

Marketing

[ Zen..]

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ja sam Zen..to sam ljudi moji, prvi put čula u životu! Očito je kompliment..al ..

Zgrozite se sad svi.. al ja neke termine jednostavno ne poznajem! Ne zbog moje praznoglavnosti ili pomanjkanja želje da to zaista naučim i usvojim već zbog mog unutarnjeg otpora!? Reći ćete luđakinja a ja ću to komentirat ovako :

U životu sam stvorila par "neprijatelja" svom znanju i zbog svog otpora te "grane" nisam nikad učila i naučila...

Kad sam imala 9 godina, htjela sam se duhovno osvjestiti i krenula sam na vjeronauk, svaku subotu u 7 sam bila tamo, svaku nedjelju u 10 na maši, svako malu u crkvi pjevala sa zborom! I to me ispunjavalo, moram priznat. Čak sam otišla dočekati Papu u Ljubljanu, i mahat mu iz prvog reda. Al danas kad me pitate..nisam vjernik! I nije to neki posebno otpor nego stav!Vjeri ću se prepustiti onda kada za to budem zaista spremna..a ne dok je ovo vrijeme kad su svi globalno vjernici i prodaju se za iste a u stvarnosti kradu, lažu, varaju, ubijaju..ti su vjernici riječju, djelovanjem su..ma nema veze.

U srednjoj školi sam otkrila da profesori na mene gledaju kroz neke osobne (reći ćemo = obiteljske) stvari. Prema takvima sam odmah zauzela stav da me neće hebat i da..se neću truditi! Jednom sam čak iz psihologiju zaradila 11 jedinica i prijetilo mi je rušenje! Ja, kojoj je psihologija u malom prstu pa da padnem?hmm.. Svaka čast profesorici..al to što je znala samo moje ime i da se u slobodno vrijeme bavim psihologijom nije joj davalo za pravo da sam svaki utorak i petak na ploči i odgovaram! Na početku polugodišta sam dobila sve petice, nakon mjesec dana sam joj fino rekla da me niti ne pokuša ustati iz klupe nego da kad svaki put pomisli da bi htjela da odgovaram, da mi upiše jedan! A to je za moje doma bio opći skandal, kako sam se samo usudila išta takvog reći!?

Ni prof iz povijesti me nije volio..i njemu sam rekla da mi upiše svaki put jedan..stari se jako ljutio na to..al već u drugom je shvatio da se ne šalim i svaki put mi pisao ispričnice da se sa likom niti ne konfrotiram.

Etika mi je bila super, do trenutka kad smo dobili prof koja nije znala raditi sa učenicima i nije cijenila naše stavove. Nažalost..predavala je i politiku i gospodarstvo...

Filozofija je dio svakoga od nas, jer svi filoozofiramo i tražimo odgovore..al ja nisam nikad knjigu iz filozofije uzela u ruke..na kraju sam imala 2 zbog izvannastavnih aktivnosti!

I sad..kad sam nabrojala grane..o kojima ništa ne znam jer sam stvorila otpor..nemojte mislit da sam luudaa..

al da bi saznala što je ZEN..fino sam otišla na Wikipediju, uzela moju knjigu mudrosti..i proučila..

ZEN je japansko ime grane mahajana budizma koja je nastala u Indiji pod imenom "dhyan", a iz Kine se, pod nazivom "chan", proširila u Vijetnam, Koreju i Japan. Zen naglašava ulogu sjedeće meditacije (zazen) u postizanju prosvjećenja. Većina onih koji se bave zenom smatraju ga jednostavno načinom meditacije, a neki i religijom, filozofijom, načinom života ili umjetnošću. .
mah

Post je objavljen 04.06.2006. u 16:07 sati.