Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angel24

Marketing

Da vinci code

Zapanjen sam knjigom i fil nije los zbilja nesto novo.Fora je sto je to sve moduce dl je istina ili nije mozda je.Vjernici su je popljuvali al mozda i ima nesto o tome posto me zanimaju takave znanstvene pricice posjetilo me na jednu Danikenovu teoriju koja je isto fanscinantna.Mozda netko od vas nazna ko je Daniken on je istazivac koji pobija najpoznatije teorije i otkriva njihove sakrivene tajne npr kao ova.
Sveti stroj
Svima je poznata prica o izabranom narodu koji je cetrdeset godina lutao pustinjom dok nije konacno stigao do obecane zemlje.Tjekom dugod boravka u pustinji zbile su se dvije stvari koje su oduvjek intrigirale.
Prva je kada Mojsije pozvan na brdo Sinaj i tamo dobio upute za izradu kovcega zavjeta.U drugoj knjizi Mojsijevoj poglavlje 25.stih 40.Gospodin vodi Izraelce cak nareduje kako mora pripaziti da sve uradi kako treba prema modelu koji ce mu biti pokazan.Sto je u tom cudno?Vjernik sam za mene nema nikakve sumnje da Bog a ti me i stvaranje postoje.No zbog cega Bog treba nositi sa sobom model nekakve skrinje i zasto Mojsije biva tako ostro upozoren da se prilikom izrade naprave strogo pridrzava svih naputaka?Sto je to zapravo bilo taj kovceg zavjeta????U teoloskoj literaturi o tome mozemo procitati najrazlicitije stavove.Najpoznatiji je motiv skrinje od drveta akacije koja je izvana i iznutra presvucena zlatom.I sto bi ta skrinja sadrzavala???I o tome se teoloti spore.Jednom je to spremnik za sveti kamen potom je to pokretno Bozije prestolje,skrinja u kojoj su prenoseni uredaji sto ih se nije smjelo dirati ili kako je to proslog stoljeca jedan teolog smatrao prazna posuda jer je u njoj prebivao Bog.Sigurno je samo to sa su skrinju smjeli odrzavati i prevoziti samo skolovani svecenici.A iz biblije kao i iz etiopske Kraljevske knjige jasno je da je Kovceg zavjeta bio opasan buduci da je uzorkovao nekoliko nesreca sa smrtniom ishodom.Svaki put bi svecenici kada bi se odabrani narod zaustavio skrinju nosili u svoj sator.
Sve je to zbunjujuce u nase doba filmski redatelj Stiven Spielberg snimio je oslican film o kovcegu zavjeta :Otimaci izgubljenog kovcega.
Neobicno je da se kovceg zavjeta u knjizi Zohar uvjek dovodi u vezi s jednim bicem koje se naziva prastarac.Taj prastarac navodno je imao dvije glave ,a sokovi su iz jedne glave tekli u drugu.Gornja manja glava sadrzavala je mozak i nitko ga nikada nije otvorio.Iz donje glave nasuprot tome izrastale i ponovo urastale cjevi.
Konacno taj prastarac imao trbuh u kojem je svijetlila jaka svjetlost.Od tamo su cjevi vodile do spolnih zljezda i na kraju cak i do penisa.
Britanskim istrazivacima vrlo brzo postalo jasno da je takav opis ni u kom slucaju nemoze odgovarati nikakvom starom covjeku.Ovdje je na nerazumljiv nacin dan opis nekakvog stroja.Britanci su analizirali cjeli tekst recenicu po recenicu a rezultate stavljali na crtacku dasku.Konacni rezultat toga bio je nacrt naprave za reprodukciju algi neka vrsta stroja za manu.
Kako bi ta stvar trebala funkcionirati ??????
U unutrasnjosti naprave cirkulira kultura zelenih algi,na tu kulturu uperen je jak izvor svjetlosti.Iz sporednih spremnika dovode se ugljikohidrati masti i ostali sastojci.Cjela kultura cirkulira u sistemu cijevi koja omogucava izmjenu kisika i ugljicnog dioksida s atmosferom i ispusta suvisak topline.Na kraju se mulj izvlaci u drugu posudu i tako se obraduje da se skrob hidrolizom djelomicno pretvara u secer slada.Ovaj se pak peve i svemu tome daje okus medenih hostija.U drugoj knjizi mojsijevoj poglavlja 16 stih 31 zapisano je kako je mana bila bjela poput sjemena korijandora a okus joj je bio poput medenjaka.Tekuci proizvod uostalom kaplje u obje posude takozvana muda prastarca a istice se preko jedostavno slavine.
A otkud je dolazila energija za taj uredaj????
Uredaj ne kraju krajeva nije pripadao izraelcima oni su ga samo koristili prepostavlja se da je taj uredaj dolazi od neke izvanzemaljske inteligencije.Ona je opet poznavala nuklearne spremnike za mozda male plutoniske reaktore.
Nasa suvremena tehnologija koristi takve male spremnike primjerice u satelitima.U nasem slucaju morali bismo si predociti mini reaktor koji je davao svjetlost za osvjetljenje kulture algi i cjeli uredaj opskrbljivao energijom.
Prma bibliji mana je proizvodena svakodnevno a to znaci da je obrada algi obavljana u ciklusu 24 sata.poznate su neki tipovi algi koje se ako su izlozene povoljnom suncevom zracenju u 24 sata udvostrucuju.
Kome je moglo biti u interesu da jedan narod mozda je bolje reci izabarani narod vodi pustinjom i da ga tako prehranjuje takvim namirnicama?Cemu to??
Kakav je motiv bio u pitanju to se nezna.Samo na temelju biblije odnosno knjige Zohar moze se utvrditi da su se odredene stvari dogodile.No cini se da je taj narod kroz cetrdeset godina dakle jedna generacija provela u pustinji.Tek druga generacija nakon one koja je krenula iz egipta smjela uci u obecanu zemlju.Cak ni Mojsije njihov voda nije stigao u obacenau zemlju.
Ako se stroj za izradu mane nazovimo ga tako opskrbljivao energijom na atomski pogon onda je ta stvar bila opasna, a kod kovcega zavjeta znamo da je bio opasan po zivot.
Registrirani su smrtni slucajevi kamo je dakle stvar nestala??di su njezini ostaci dl postoje?
Za pretpostavku da postoje.Tu je zanimljived napomene iz srednjeg vjeka naime legenda o Porsifalu...
Kao jezgru sadrzi mit o svetom gralu, a taj gral je u nacelu opisan kao strij za izradu mane naime kao posuda koja daje.Ovo se moze pratiti etimoloski a i kroz napomene u razlicitim tekstovima.A postoji i povjesna nit pod nazivom cuvari grala a nazivamo ih templarima.Kod templara znamo da su putovali u palestinu kako bi nasli bas taj uredaj ili ti sveti gral.Navodno je sveti gral neko vrijeme bio pohranjen u francuskoj.A zasto se onda ne bi upitalo priora danasnjega templarskog reda di je ta stvar skrivena???
Templarski red razbije je vec tristo godina nakon posjeta svetoj zemlji.Svjetska vlast bila je zainteresirana za bogatstva reda.Kuriozitet je to da se u tadasnjoj optuzenici nalaze opisi nekog idola odnosno monstruma kojeg su redovnici templarskog reda stovali.Zanimljivo je da su opisi tog idola istovetni opisima stroja za izradu mane sto ih nalazimo u knigi Zohar.
Templari su se zaputili u izrael i pronasli su barem djelove tog strojamorali su dakle poznavati slicne tekstove mozda cek i iste.Pitanje je gdje je taj stroj danas?????
No postoje stvari koje ukazuju na neka mjesta gdje su ga templari mogli sakriti,primjerice dvorac Gisors polozen izmedu pariza i obale ili suma Orjent nedaleko od grada Trojesa izmedu rijeke Seine i Aube.
Glupo pitanje al zasto niko tam taj predmet i ne potrazi????
No postoji jedna neobicna prica vezana za dvorac Gisors.Pocetkom sesdesetih godina francuska vojska blokirala je siro podrucje oko dvoraca nakon sto je desetljece prije toga prethodni nazornik tvrdio kako u podzemlju postoji velika matalna skrinja.Nakon toga vojska zatvorila to podruvje pocela su arheoloska iskopavanja zatvorena za javnost.Trajala je dobrih godinu i pol dana!!!Danas su dvorac i okolni teren ponovno pristupacni no nitko nezna sto su arheolozi pod vojnom zastitom zapravo trezili a vjerovatno i nasli.Isto nema nikakvog odgovora na to zbog cega je taj cjeli cirkus s vojskom izveden.
To je zaista zanimljivo.No postoji jos jedno mjesto di se mozda kriju ostaci svetog grala ili stroja za izradu mane.Postoji jedno rafinirano sloniste u Oak Islandu otoku ispred Kanadske obale gdje se vec nekih dva i pol stoljeca pokusava otkriti hipotetsko blag zakopano navodno duboko u podzemlju.Poznato je da blago postoji ali nitko nemoze do njega?
Tako je postoji jedno vrlo komplicirano skroviste tunel s raznim sporednim odvojnicima no da danas jos nitko nije uspio tamo uci.
Kako to?
Jer razlicitih sporednih tunela unutra neprestano prodire morska voda.Svaka busotina vrlo se brzo zapuni morskom vodom.
Ono sto se ne shvaca je sljedece templari su djelovali u Francuskoj .Zasto bi se djelovi naprave za izradu mane trebali nalaziti na nekom otoku pred Kanadskom obalom?
Prije svega postoji teza da su templari prije Kolumba preplovili atlantik.U evropi su bili progonjeni pa su svim sredstvima pokusali svog idola spasiti od svjetskih progonitelja.Za to postoje neke indicije u literaturi,a za Oak Island opetznamo da tamo nije sakriveno obicno piratsko blago.Blago zakopano na tom podrucju je radiaktivno.Bas kao i stroj za manu.
Iz tunela na Oak Islandu na povrsinu su izvuceni razlicite organske supstance:iveri drveta,komadici koze,djelovi pergamenata.Datirani su upotrebom C-14 metodom.Pritom su rezultati bili proturjecni.Naime pokazalo se kako su neki komadi iz vremena prije Krista,neki iz srednjeg vjeka a neki su sto je neobicno datirani s godinom 3000 poslje krista sto je prakticki nemoguce.A usprkos tome sulude datacije ostaju.Sto najime znaci da je C-14 metoda morala biti krivotvorena a to se jedino moze prouzrociti radiaktivni izvori zracenja.Ako ste mislili da je to mozda od Uurana varate se jer na Oak Islandu nema radiaktivnih substanci i sto nam onda jedino preostaje??????
Umjetni radiaktivni izvor kao sto su ostaci nekok mini reaktora!Iz toga proizlazi mogucnost da su se templati dali u bjeg preko oceana i da su sa sobom ponjeli barem djelove stroja za manu.Buduci da se nisu zurili i da ih nitko nije promatrao na Oak Islandu su sagradili rafinirano skroviste.Tamo su zakopali svoje blago .U cjeloj toj prici jasno zapravo samo to da je nekada postojao uredaj za izradu mane.Spisi templarskog reda su unisteni pa danas stojimo pred indicijama i pokusavamo se pribliziti pojedinim djelovima tog objekta.
A kako je kovceg zavjeta povezan s tim uredajem za izradu mane????
On je davao energiju.Cesto je kovceg zavjeta iskrio i u starim je tekstovima zabiljezeno vise smrtnih slucejeva povezanih s njim.
Time smo stiglki do tehnologije koja se nimalo ne uklapa u sliku svijeta nasih predaka.Je li podrijeklo te tehnologije izvanzemaljsko??? sudeci po predajema da
Zacudujuce je samo to da se u starim spisima pojavljuju takvi opisi s tolikim pojedinostima.Imamo li razumjevanja za to ako su ti tekstovi do sada interpretirani s psiholoskog ili religioznog stajalista.
NO vrijeme ne stoji .Potreban je novi pogle svjez vjetar koji ce podici veo starih prorocanstva.
Ko ima razumjevanja svatit ce ovo samo kao nagadanja sto se mozda desilo ili to su pitanja za koji nikada necemo dobiti odgovor ali je nasa ljudka mana da uvjek se zapitkujemo.
Toliko od mene za danas.


Post je objavljen 04.06.2006. u 15:14 sati.