Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

Jedan (ne)običan post za ovaj blog

Ustvari sam poželio napisati jedan običan post, poput onih kakve sam pisao na svom prvom blogu freecus digital prije dvije godine. Obrisao sam ga nakon tridesetak postova.

Da radim u nekoj od hrvatskih redakcija ovolika količina teksta koliko ga ima na Radical elementu značila bi lijepi džeparac. Sati provedeni uz komp pronalazeći informacije za teme o kojima pišem mogli su biti utrošeni na neku, za stanje na tekućem korisniju aktivnost, no ostao sam uz blog. Možda je to zato što romantično gledam na nove medije i njihovo mjesto u informiranju. Nije ni čudo što onda Chaveza vidim kao prvog surfera novog revolucionarnog vala. Samo što se svakim postom sve jače uvjeravam da revolucije nemaju šanse.

Protekli vikend zaista se može nazvati: vikend akcija! Završio je s kasnom berbom vrhunske Krauthakerove Graševine i škampima. Moj prijatelj Zoran iz Konjica rekao mi je da kod njih prevladava uvjerenje da transformatorsko ulje koje je iscurilo iz HE Jablanica nije štetno. Kada sam mu rekao da sam to proučavao i da je to uvjerenje krivo, kratko je, u bosanskom tonu uzvratio: «ma ko ih jebe, Neretva nizvodno teče kroz Mostar.» Bila je to šala. Pitao sam ga i za piramide u Visokom. «Ma čovječe ima ih. U obližnjim buregdžinicama već prave bureke u obliku piramida!» Iskonski bosanski stil, turizam i bureci piramide. Kaže da su nakon dana i dana kopanja pronašli faraona obučenog u kožu, a kad su ga razmotali pronašli etiketu KTK Visoko. Al' da ima piramida, ima.

Pomalo me izjeda ova moja introspektivna strana. Stalno nekog vraga preispitujem, kako sam ovo, kako sam ono, što sam mogao i gdje sam što pogriješio. Živcira me što s ovoliko godina još uvijek pravim neke društvene i komunikacijske pogreške kao kada sam imao 20. Neoprostivo, ali očito će proći još neko vrijeme dok prevladam te svoje felere. A karma sve pamti..

Konačno sam danas kupio novi pc chip (nisam stigao prije stati kraj trafike). Ima u njemu tema: najbolji hr blogovi. Ovom prilikom zahvaljujem autoru teksta koji bloga na borji.org što je prepoznao Radical element kao perspektivan blog i uvrstio ga u svoj pregled (A-lista) hrvatskog blogovlja. Moji ukućani, prijatelji i ''odani'' blogeri slave večeras sa mnom (a na roštilju, pivo i kobase..). To je jedan od rijetkih trenutaka kada vidim i osjetim neku korist od moga surfanja i kuckanja bloga. Hvala vam svima, zaista!

Post je objavljen 03.06.2006. u 21:44 sati.