Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kimi4ever

Marketing

Haug: Zapaljenje se neće ponoviti

Image Hosted by ImageShack.us
Prema riječima Norberta Hauga, problemi s pregrijavanjem i zapaljenjem mehaničkih komponenti na MP4-21 neće se ponoviti sljedćeg vikenda na Silverstoneu. Na prošloj utrci u Monacu, Raikkonen je svoj nastup okončao nakon što su se kablovi na njegovom automobilu zapalili.

Finac je identičan problem imao i na slobodnim treninzima, nakon što je jedan period vozio sporije nego je uobičajeno. Ron Dennis još uvijek tvrdi kako bi Raikkonen pobjedio u Monacu, da nije došlo do zapaljenja, usprkos tome što je Alonso u tom trenu držao prvu poziciju.

Dennis je istaknuo kako je problem nastao zbog nedostatka vremena za testiranje novih komponenti. Njegova je momčad u Kneževinu donijela revidirani poklopac motora, a koji prethodno nije ispitan na stazi. Nakon nekoliko krugova vožnje iza sigurnosnog automobila, temperatura unutar Raikkonenovog MP4-21 se podigla, nakon čega je izbio požar.

"Monaco je zbog malih brzina najteža utrka za hlađenje." objašnjaje Haug.

"Silverstone je potpuno drugačije mjesto."

Vodstvo britanske momčadi u nekoliko je navrata istaknulo kako je cilj dalje u sezonu prenjeti razinu konkurentnosti iz Monaca. Ovog tjedna, McLaren je odradio pripreme u Barceloni na kojima su ispitane nove mehaničke komponente, no, Haug ne najavljuje borbu za pobjedu.

"Ferrari bi tamo mogao biti dobar, no zasad vidim Renault u prvom redu. Ako razgovaramo o kombinaciji brzine i pouzdanosti, onda Renault radi najbolji posao."

Izvor:
http://formula-1.updatesport.com

evo još dva videa:Kimi_Monako

Kimi & Montoya



Post je objavljen 03.06.2006. u 21:48 sati.