Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/puta

Marketing

Kiss, Kiss, Kiss and ….


Osnovani su 1971. u New Yorku (SAD), osnovatelji su Gene Simmons i Paul Stanly.
Izvorni članovi su Gene Simmons (vokal, bas), Paul Stanly (gitara, vokal), Ace Frehlay (lead gitara), Peter Criss(bubnjevi)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us,Free Image Hosting at www.ImageShack.us,Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Kiss je jedna od najuspješnijih i medijski najprisutnijih grupa sedamdesetih. Diskografsku karijeru započeli su sa albumom »Kiss« iz 1974., iza kojeg su uslijedili »Hotter Then Hell« iz iste godine i god. kasnije »Dressed To Kill«. Proboj i poćetak masovne histerije koja je prodrmala Ameriku, a potom i Evropu,donio im je dvostruki koncertni »Alive!« objavljen 1975. koji ih je proslavijo. Uspješnu formulu koju su otkrili Kiss temelji se na…

-- shock-rocka Alicea Coopera --ikonografiji preuzetoj iz Marvelove galerije super junaka --i hard/heavy rocka.

Tjekom razdoblja dominacije rang listama Kiss su objavili megaselere poput (iz 1976) »Destroyer i Rock And Roll Over«, »Love Gun« (1977) te »Alive II« (1977). Krajem sedamdesetih gube podršku masovne publike, čemu su doprinijeli i bijedni samostalni albumi svih četiriju članova grupe pa napokon »Dynasty« iz 1979. slijedi pad popularnosti. U tom razdoblju su svi izdavali disko hitove pa su odlučili izdat diko pjesmu I Was Made For Loving You sa albuma (Dynasty), koji je uzrokovo težak udar jer su se počeli prodavat. U tom razdoblju slijedi u osamdesetima odlaze Criss i Ace,a u grupi su se izmijenili nekoliko bubnjara i gitarista potpisujući osrednje albume. Povratak u negdašnju formu najavio je album »Revange« iz 1992.,a potvrdio koncertni »Alive III«. Nakon osrednjeg »MTV Unplugged« i studijskog »Carnival Of Souls«, poslije uspješne turneje koja je 1996. okupila izvornu četvorku, Kiss nastavlja tamo gdje su stali 1979. Studijski album »Psycho Circus« iz 1998. prošao je vrlo dobro na tržištu,a povratak u prvoligaško društvo potvrdio je i koncertni »Alive IV« iz 2000. Svoj završetak karijere održali su na svjeckoj turneji "Rock the Nation 2004 World Tour", na kojoj nije svirao Ace Frehley,a na njegovo mjesto je došao Tommy Thayer.


Još Malo nečeg o Kiss-u . . . . .

Vidjevši šminku i scenski nastup Alicea Coopera odlučili su da oni budu četiri Alicea Coopera. Ace i Peter su došli u Kiss nakon što su napisali audiciju za bubnjara i gitaristu. U početku su svirali kao pred grupa svirali su i Black Sabbath-u nakon kojeg im se divio Ozzy i reko da mu je pred grupa uspjela uplašit publiku a on nije. Nakon odlaska Ace i Peter, Gene je sve činio da spasi bend i da se ne mjenjaju maske iako je maska bubnjara nešto bila promjenjena. 1983. skinili su maske i iamli su to krizno razdoblje sa lošim styling i lošim pjesmama.

GENE SIMMONS (vokal, bas) – izabrao je masku demona koji su ga fascinirali oduvijek, najbolje zapamćen od svih članova, kad su doboli prijedlog tko želi rigat vatru svi su digli ruku osim njega i tko je on ispao da puše vatru, od tekućina i kemikalija uz koje je puhao vatru znao je završiti i u bolnici slučajnim gutanjem. Bio je 24 satna kurva koji bi u hotelu spremaćicu izjebo,otišo bi kod doktora tamo bi sestru… Ima poznato upiranje prsta u publiku koja znaći da tu žensku mu dovedu poslije koncerta.
Image Hosted by ImageShack.us

PAUL STANLEY (gitara, vokal) – su osnivać Kiss-a sa Geneom. Izabrao je masku sa zvijezdom zbog toga zato što je želio biti zvijezda i slavan. Osobito je miljenik ženske publike. Bio je također faker uživo je i više nego što je oćekivao u životu. Nekako je najveći svetac za razliku od ostalih iz grupe.
Image Hosted by ImageShack.us

ACE FREHLEY (lead gitara, vokal) – maska mu je najčudnija izabrana tako što je bio ufuran u svemir i sve te gluposti čak su snimali i neki film Kiss mješavinom star warsa i star treha. Ace je najčešće dolazio pijan na svirke, probe i gostovanja u TV emisijama. Stalno je imao automobilističke nesreće ili bi on nekog udario il neko njega. Na audiciji sve je fascinirao sa svojim solom.
Image Hosted by ImageShack.us

PETER CRISS (bubnjevi) – nije znao kakvu masku izabrat pa je izabrao mačku jer je imao kod kuće mačke divio se tim životinjama. Bilo mu je najvžnije da se dobro zabavi uživo je u sviranju u kiss-u bio je jako dobar sa Aceom pa su zajedno i otišli. Ima svoju pjesmu koju je sam pjevao na klaviru na Alive II pjesma je Beth koja je privukla žensku publiku.
Image Hosted by ImageShack.us

Neke od pjesama koje mi sviđaju od Kiss-a su Deuce, Lick It Up, Detroit Rock City, God Of Thunder, Rock And Roll All Night, Black Diamond, God Gave Rock'N'Roll To You, Crazy Crazy Nights…

I malo lyricsa:

GOD OF THUNDER

Youve got something about you
Youve got something I need
Daughter of aphrodite
Hear my words and take heed
I was born on olympus
To my father a son
I was raised by the demons
Trained to reign as the one

God of thunder and rock and roll
The spell youre under
Will slowly rob you of your virgin soul

Im the lord of the wastelands
A modern day man of steel
I gather darkness to please me
And I command you to kneel
Before the

God of thunder and rock and roll
The spell youre under
Will slowly rob you of your virgin soul

I am the lord of the wastelands
A modern day man of steel
I gather darkness to please me
And I command thee to kneel
Before the

God of thunder and rock and roll
The spell youre under
Will slowly rob you of your virgin soul

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 03.06.2006. u 19:50 sati.