Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jja

Marketing

Vec subota???

Kozmetika:

Kao sto smo vidjeli iz prijasnjih tekstova, NEMA carobne kremice. Nego je to sve kombinacija informiranosti, dosljednosti u njezi, te koristenja nekoliko pametno odabranih proizvoda. Dakle ako se oslanjate na jednu, skupu i cudotvornu kremu (zapravo jedino cudotvorno je kako naoko razumne zene, u trenu kupe nelogicno skupu kremu, jer ZELE vjerovati reklami) s kojom se mozda ne mazete bas svaki dan, nego kako se sjetite-nekih vidljivih rezultata tesko da ce biti. Ali za to vam onda uopce krema nije kriva.

Jedan od GLAVNIH koraka u njezi je:

ciscenje koze.

Dakle danas o tome. Prosla sam godine kad sam si mogla dopustiti nakon tuluma zaspati sa sminkom na licu i nadati se da to moja koza nece primjetiti.
Dakle pitanje je - s cime cistiti lice? Pitanje nije cistiti li ga u tri ujutro. Iako sam si to retoricko pitanje bas jucer u to doba postavila...
Osobno sam protiv sapuna. Svi do jednoga isusuju. Nisam ni pobornik mlijeka za ciscenje jer predstavljaju opasnost zacepljenja pora, no to je vise moj osobni izbor, vi morate sami napraviti svoj.

Uvijek se radje zalazem za kvalitetan proizvod koji si MOZEMO na duzi rok priustiti, nego za precijenjeni proizvod koji kupimo od skupe marke, pod utjecajem reklame.

Nemam nista protiv isprobavanja novih proizvoda i novih marki. Zapravo, to mi je zabavno. cerek
Ali nista pod mus. Odredis si koliko novaca ces potrositi (a da te poslije ne boli glava od racuna, jer kad te boli glava, nisi lijep), pa krenes u trosak. Nikako obrnuto: ici po proizvod, pa koliko potrosis, potrosis (u toj situaciji si podlozna brbljavoj i nametljivoj prodavacici koja ce ti napricati cudesa bas o njenom proizvodu na regalu, a kad dodjes doma, razocaras se.)

Uglavnom kupujem blage stvari koje dobro ciste i ne obecavaju cuda. Recimo Avene gentle gel cleanser je izvrstan za svaki tip koze ( u USA cete ga naci pakiranog u tubu ali to je to, ista stvar).
Kreme kupujem po sastavu i vlastitom testiranju tako da ne obracam paznju na tekst koji sastavlja marketing doticne firme (za ovakvu kozu, za ove godine, radi ova cuda, ide uz bas ovu liniju dodatnih proizvoda).
Dakle ako bih morala izdvojiti jedan kriterij, onda bi to bio -BLAGOST. Jer i od iritacija koza ubrzano stari.

Mojih TOP 12 cleansera:
Imam mjesovitu kozu

1.Cetaphil Daily Facial Celanser for normal to dry skin 6,00 dolara za 240 ml skida bolje sminku od verzije za osjetljivu kozu
2. gore spomenuti Avene
3.Neutrogena- Sensitive Skin Solutions Cream Cleanser Dry Skin 9,00 eura za 150 ml idealno i za suhu kozu
4.Elisabeth Arden- Millenium Hydrating Cleanser 120 ml za 22,00 eura
5.Eucerin- Gentle Hydrating Cleanser 240 ml za 8,00 eura bez mirisa i boje
6.HR-Fresh Foaming Gel Gentle Water Dissolve Cleanser 21,50 eura za 125 ml
7.Dove-Sensitive Essentials Fragrance Free Cleasing Toweletts 30 komada za 5,00 eura. Ja ovaj oblik ciscenja ne volim, ali je idealno za putovanja jer se nista ne moze razlijati, oprez - ne skida vodootpornu maskaru! Ima dobra dnevna i nocna krema iste linije!
8.L’Oreal -L'Oreal Plenitude RevitaClean Gentle Foaming Cleanser 180 ml za 5 eura
9.La Roche Posay- Effaclar Purifying Foaming Gel-150 ml za 11 eur, savrsen osjecaj cistoce kao i Lipikar Syndet Creme
10.Olay-Daily Facials Clarity Foaming Cleanser nekih 200 ml za 7 eura, super za sve osim jako suhe koze
11.Neutrogena-Fresh Foaming Cleanser Soap Free for Combination Skin 5,50 eura za 120 ml
12. Dove Foaming Facial Cleanser, Sensitive Skin 200 ml za 6 dolara, odlican!

Za suhu kozu:
1.Body shop- Soy and Calendula Gentle Cleanser, stil cold cream 80 ml za 10,00 eura
2.Estee Lauder-Tender Crème Cleanser 100 ml i 18,50 eura je mlijeko za ciscenje lica iako je Neutrogena Extra gentle Cleanser skoro identican ali za 1/3 cijene
3. La Roche-Posay LIPIKAR 200 ml za 9,00 eura

Za masnu kozu:
1.Biotherm-Biopur Pure Cleansing Gel 180 ml za 15,50 eura isto kao o Biopur Double Purifying Exfoliator ca. 75 ml za 16,50 eura
2.Lancome- Gel Clarte Clarifying Gel-to-Foam Cleanser 20,00 eura za 120 ml ili identicna formula a tri skoro puta jeftinija L`Oreal Ideal Balance Foaming Gel Cleanser for Combination Skin 8,00 eura za 230 ml
3. Neutrogena
> Foaming Facial Cleanser Deep-Cleansing Formula 6 eura za 180 ml

Ako vas koza nakon umivanja zateze, sredstvo koje ste koristili je preagresivno. Druga krajnost je premasno sredstvo (tipa cold cream ili plava nivea) koje ostavlja masan sloj na kozi i tako sprecava da bilo sto nakon toga naneseno na kozu prodrije dalje od povrsine.
Pazite da sredstvo nema alkohola, mentola ili vocnih kiselina. U jednom cleanseru sve nepotrebni sastojci, ali zato potencijalni iritatori.

Skidanje sminke s ociju - mojih TOP 6
1.Almay (ima samo u USA ili internet shopovima) ali cijenom slicna Nivei i prilicno solidna marka Dual Phase Eye Makeup Remover 5,69 dolara za 120 ml ili Moisturizing Gentle Gel Eye Makeup Remover 4,49 dolara za 45 ml >
2.Avon-Perfect wear Makeup Remover na silikonskoj bazi 60 ml za 4,50 eura
3.Diadermine-Sanfter Augen Make-up Entferner, plava bocica, rozi cep 150 ml oko 5 eura
4.Clinique- Naturally Gentle Eye Makeup Remover 14,50 eura za 75 ml o.k. ali nista posebno
5.Clinique –Take the Day Off Make up 18,00 eura za 120 ml, silikonska baza
6.La Roche-Posay Toleriane Eye Make-Up Remover 125 ml za 15,50, zapravo je to 30 zasebno pakiranih ampula pa je malo zahtjevnija procedura ali odlicno za putovanja


Osnovno je pravilo - NE TRLJATI! Blagi pritisak natopljenom blazinicom (po istom principu skidamo i lak za nokte), drzati tako nekoliko sekundi, BLAGO povuci u jednom smjeru. Po potrebi ponoviti. Steta, kako neke zene agresivnim skidanjem sminke s ociju tako izguzvaju tu ionako papir tanku i bez vlastite masnoce kozu e kako bi onda kupovale skupe anti age kremice i to sanirale.

I ovdje vrijedi, bolje sprijeciti...

Kreme oko ociju NE umasirati. Time postizemo kontraefekt. Samo ih blago jagodicama prstiju utapkati.

Neki imaju tek onda osjecaj CISTOCE kada koriste krpicu za pranje lica, najcesce frotirske
. To je zapravo mehanicki peeling i osim ako frotirku ne operete nakon SVAKOG koristenja, postaje pravi rasadnik bakterija i sirenja bestija po citavom licu.

MEKA I TVRDA VODA
Tvrdoca vode opisuje udio iona kalcija i magnezija prisutnoj u odredjenoj kolicini vode. Koliko je to u vasem konkretnom slucaju mozete saznati od vase lokalne vodoopskrbe. Kod tvrde vode treba vam dvostruka kolicina gela za tusiranje, sampona za kosu ili deterdzenta za sudje, kako bi postigli isti stupanj cistoce kao kod meke vode. U modi su nastavci za pipe kojima eto, izmedju ostalog stedite bas na kolicini potrosene kozmetike. Znate onaj "cisti" skripavi zvuk na svjeze opranoj kosi? E to ne skripi cistoca smijeh nego kalcij. Prije nego se bacite u neku vecu investiciju, pokusajte testirati jel ta opcija uopce za vas. Neki ne vole taj meki, skliski osjecaj na kozi. A testirate tako da se recimo tjedan dana umivate samo u destiliranoj vodi. Ako imate suhu kozu, moglo bi vam se svidjeti. I po svoj prilici vam regenerator vise nece trebati. Kosa postane od samog pranja meka. Dakle, dugorocno gledano - isplativa investicija. Ujedno cete imati tri puta manje kamenca za ribati. Mozda mala opaska za one koji imaju tanku kosu, oprez, mogla bi vam postati preleprsava LOL.

Skupo nije automatski i dobro. Jedno od gorih sredstava (previse alkohola) za ciscenje mi je bio Shiseido Pureness Foaming Cleansing Fluid. Nemojte se ici uvjeravati da je nesto dobro, samo kako bi opravdali kolicinu kuna koje ste za to izbrojili. Slusajte vasu kozu.

Mnoge zene cine pogresku te PRE-CISTE kozu. Isuse ju skroz, sto tesko koja krema moze sanirati. Ili ju toliko uguse masnim i teskim serumima, nocnim kremama i inim da koza uopce vise ne apsorbira nista, ne moze disati i dobije status prenjegovane.. Tj. sve to se samo cvrlji na povrsini i taj pojam pre-njegovanosti je jednako los kao i ne njegovati se uopce.

Dakle imate izbor izmedju 3 vrste proizvoda:

1. oni koji se koriste sa blazinicom 2. sapuni 3. tekuca sredstva za pranje

Probala sam sapune svih cjenovnih kategorija i ostajem pri tome da je sapun-sapun. Tvari koje ga drze krutima, isusuju vasu kozu a te iste tvari mogu i s vremenom zacepiti pore.Pa onda dobijete veselu kombinacciju isusene koze sa miteserima. Recimo jedan od gorih sapuna za lice mi je bio onaj clinique. Dalje, prozirni sapuni, pogotovo ako kostaju 10 ili vise eura ce vam sugerirati kako su blagi. To je varka. Bogati, masni sapuni se cesto prodaju po ducanima zdrave hrane kao "basic soaps" imaju doduse ekstra glicerina, pcelinjeg voska i ostalog ali i dalje - sapun je sapun. Ili prirodni sapuni tipa weleda, lush-imaju atraktivnu marketinsku strategiju no - znate vec, sapun je sapun (ma kako god slatki naziv imala SWEET JAPANESE GIRL).
Godinama sam vjerna nekim verzijama gela ili pjene za lice. Jer ne isusuju kozu (ako su dobro odabrani) i ne ostavljaju skliski, masnjikavi trag.

Idealno sredstvo je bez mirisa i boje, te bez grubih scrub cestica

Nisam pobornik svakodnevnih mehanickih peelinga. Za neke banalna primjedba a cuditi cete se kolikima je nova: prije ciscenja lica uvijek prvo dobro operite ruke. Izbjegavajte vrucu i hladnu vodu. Mlaka je dobar izbor.

Sljedeci put o tonicima te o okoloocnim kremama.

Imam pitanje za Depresivnu Domacicu i njenu dermatologicu -mozes li ju sljedeci put pitati kako koegzistiraju na kozi C vitamin i AHA/BHA kreme. Kako to ide skupa i sto se zadnje stavlja? Pa nam napisati ovdje? Hvala.



Post je objavljen 03.06.2006. u 18:15 sati.