Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/yoko

Marketing

Mijenjati se.. ?

Nikada nije kasno da učinite bilo što, što bi vas moglo promjeniti. To možete početi i danas ili bilo koji drugi dan. Ali najbolje - neka to bude sada. Zašto biste se uopće mijenjali. Zar ovakvi kakvi ste sada - ne valjate? Ne morate to učiniti ako mislite da ne morate. Ako ste sobom zadovoljni u svemu, ako vam sve ide onako kako biste htjeli - nema potrebe da se mijenjate. Ali potrebno je da sagledate sve aspekte svoga postojanja. Ne možete reći: "Što mi fali, imam auto, lijep stan, imam prekrasnu curu/dečka, dobro zarađujem, itd. itd." a istovremeno vaš emotivni ili duhovni život je na jednoj velikoj nuli. Uvijek postoji nešto što biste mogli mijenjati i nikada nije kasno za to.
I oni najtvrđi koji za sebe misle da nemaju što mijenjati - mijenjaju se takorekuć svakodnevno. Jedina je razlika u tome što jedni to vide i zadovoljni su svojim promjenama a drugi to ne žele vidjeti. Prisjetite se samo; dok ste bili mlađi, dok ste recimo imali petnaest godina, držali ste do nekih životnih vrijednosti koje su vam tada bile važe - danas držite do nekih drugih, koje su vam danas važne- zar to nije promjena? Mijenjamo te vrijednosti i često ih preslagujemo. I trebamo ih mijenjati. Budite sigurni da kroz njih rastete. Kroz njih isceljujete svoje stavove i svoja mišljenja koja ste imali do tada, a tada ste shvatili da to nije to što ste očekivali i počeli ste stvarati neke nove vrijednosti koje su postale temelj vašeg življenja. Danas ako ste u tridesetim ili pedesetim godinama imate nove životne vrijednosti; sada su one po vama, daleko dublje i daleko produhovljenije. I jedne i druge smo sami stvorili i posložili. Jedina razlika je u tome što smo prve posložili iz tadašnjih naših iskustava a ove danas, iz današnjih. A sutra će doći opet neko novo vrijeme kad ćemo se odreći ovih današnjih vrijednosti za koje smo spremni život dati, i posložiti neke nove. Sve je to život, život u kojem smo mi i scenarista i glumac. Nažalost ili na sreću, ne postoji neka prečica s kojom bi mogli bilo što preskočiti. Ovako je možda najbolje! Vaša su iskustva jedino vjerodostojna, vaša su iskustva temelj svega što slijedi iza toga. I vaš odabir nekih novih vrijednosti, i vaše djelovanje, i vaše misli i vaši osjećaji su posljedice tog, za vas važnog i velikog iskustva. A kad ga izživite, kad ga saživite, kad vas prođe i kad vas u cijelosti ispuni - spremni ste se mijenjati, i opet ćete; sve do trenutka kada ćete svakom svojom stanicom i svim svojim znati - TKO JESTE!
Eto, možda malo premelankoličan tekst i zaključak, možda je sve krivo ovo depresivno, kišovito i prohladno vrijeme. No, to mi je palo na pamet, a i netko me pitao da li se isplati mijenjati i koje posljedice to donosi sa sobom, nadam se da sam odgovorio ...

------------------------------------------------------
Usnama cu dotaknuti tvoje snene okice, lagano poput leptirovih krila. Ljubit cu te njezno dok polako budes odlazila prekrasnom stazom snova.

V=ecer je prosla, O=pet ce doci, L=ijep je zivot, I=to ce proci, M=islim da te volim, T=o nije sve, E=vo jos jednom VOLIM TE

Vazno je samo da negdje postojis... da postojis i da me volis, vazno je da smo tu ispod istog neba i da si uz mene kada mi to treba.
------------------------------------------------------
-Kako u Crnoj Gori zovu lijepe žene?
-Turistkinje!

-Kako se zove to kad crnogorac tuče magarca?
-Bratoubilački rat!

-Vodili ljubav spasilac i plavuša u moru, kad plavuša upita :"Oprostite jeste sigurni da ću potonuti ako ga izvadite?"

-Što se dogodi kad se pudlica i ovčar pare?
-Pudlici ispadnu oči

Kladili se Srbin, Englez i Francuz ko će nasmijati i rasplakati slona.
Englez i Francuz stanu ispred slona i počnu se kreveljiti, ovaj šuti i gleda.
Dođe Srbin i šapne mu nešto na uho, a ovaj se počne od smijeha valjati po zemlji.
Pitaju ga Englez i Francuz što si mu rekao? Srbin kaže, rekao sam mu da imam veći od njega.
Dobro ajmo ga sada rasplakati.
Opet Francuz i Englez počnu žalopojke i tužne priče, slon gleda i šuti.
Dođe Srbin i ponovo mu šapne nesto na uho, a slon počne liti krokodilske suze.
Pitaju ga kako si ga čovjeće rasplakao. Kaže Srbin, e pokazao sam mu...
------------------------------------------------------

Pobjeći daleko od svega....

Od čežnje, od tuge...od neprestanog i nepresušnog
isčekivanja..nadanja...
Pobjeći daleko...

U predjela gdje vlada mir, gdje vladaju neki
drugačiji zakoni...
Zakoni prirode, zakoni ljubavi koja je drugačija
od ove naše...ljudske...

Gdje vladaju ljepote u kojima nema razočaranja...
U kojima nema mjesta sumnjama...nesigurnosti....

Pobjeći daleko...

I kao delfin zaroniti ..u dubine mora, u kojima su
gospodari misli tišina...tek pokoja zraka sunca
što prodire...i nestaje u dubini...
Gdje je svaki pokret bezazlen...bezbolan...potpuno
jedinstven...

Kao čarolija...

Da...predivno je i sigurno...pobjeći daleko...


(Zahvala nekome, taj netko će znati...)

-Josip-

Post je objavljen 03.06.2006. u 12:04 sati.