Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Anomia - Bezakonje

np Chang Ffos – Trust This Arcane Device LP

Treći dio ekshibicijske quadriologije Darka Brkulja u Rockatanskom, nakon prvog i drugog, koji se sastoji iz dva dijela, dobio je sinoć i treći nastavak - Anomiu. Ova instalacija, međutim, zadire malo dalje od prve dvije. Video projekcija materijala dugog oko 5 minuta je također uključena bila uz postav klasične tehnike koju autor koristi – običnim A4 isprintima fotografskih materijala. A o svemu izloženom kazao je u objašnjenju:

pt. 1
…i tako sam jednog dana ukrao prometni znak i na leđima ga odnio na vrh planine. Snimio sam to putovanje želeći uhvatiti trenutak u kojem nastaje riječ koju sam znao ali je nisam mogao izgovoriti.

…budio sam se jutrima i riječ kojom bi opisao sivu gigantsku masu koja se nadvila nada mnom nije dolazila. Snažan osjećaj više sile, duha koje se moramo povinovati nije me napuštao. Jedini sličan osjećaj, mješavina nužnog povjerenja i bespomoćnosti, koji sam mogao usporediti s tim, bio je onaj koji me obuzimao kada bi dolazio u dodir sa Zakonom. Svakim danom obrisi su postajali sve prepoznatljiviji i bilo mi je jasno da to nije mogla biti slučajnost. Jedino što mi je preostalo jest potvrditi ovu misao…

Image Hosted by ImageShack.us

pt. 2
Zakon je predstavljen materijalnim stvarima, fiksiranim prometnim znakovima, ili ako ćemo si dopustiti malo šale, nogometnim sucima.

Oznake Zakona izjednačene su u kršenju njihovih materijalnih manifestacija (sudac je kažnjavan, prometni znak je nošen na mjesto gdje uopće nema prometa, planina je spuštena na razinu ispod).

Bezakonje kojem smo izloženi samo je privid nastao materijalnom promjenjivošću oznaka zakona.

Svijest misli i ideja ostaje mjesto u kojem nematerijalni duh zakona opstaje neugrožen.


Image Hosted by ImageShack.us








Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 03.06.2006. u 11:23 sati.