Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegaz

Marketing

Inbal Pinto u Zagrebu traži plesače za svjetsku turneju

Zagreb, 2.lipnja 2006. - U sklopu popratnog programa 23. TSP Inbal Pinto Dance Company održat će u Zagrebu audiciju za muške plesače koji bi se trupi pridružili na svjetskoj turneji iduće sezone. Audicija će se održati 7. lipnja od 15:00 do 20:00 sati u prostorima ansambla LADO, Trg Maršala Tita 6A, Zagreb.

Koreografi i umjetnički voditelji ove izraelske trupe, Inbal Pinto & Avshalom Pollak, traže muške plesače jake tehnike i s profesionalnim iskustvom, a koji bi se trupi pridružili u sezoni 2006/07. Plesčima nude jednogodišnji ugovor, počevši od kolovoza 2006.

Trupa ima repertoar od 5 naslova i sjedište joj je u Tel Avivu.

Da biste pristupili audiciji prethodno pošaljite CV na adresu:

e-mail: ipdc@bezeqint.net

Inbal Pinto Dance Company
5 Yechiely St.
65149 Tel Aviv
Israel

+972544848927


Izraelska koreografkinja i dizajnerica Inbal Pinto nastupala je na 15. TSP još 1998., a u međuvremenu je postala jedna od novih zvijezda međunarodne plesne scene. Bivša članica Batsheva Dance Company u Zagreb stiže sa predstavom Oyster po kratkoj priči Tima Burtona, a nakon turneje po SAD-u koja je kulminirala nastupom u Lincoln Centre for the Arts u New Yorku.

Inbal Pinto Dance u programu 23. Tjedna suvremenog plesa izvest će predstavu ‘Oyster’ i to u četvrtak 8. i petak 9. lipnja, u Zagrebačkom kazalištu mladih od 21:30

“Dijelom nadrealni vodvilj, dijelom cirkus, dijelom dućan s igračkama nakon ponoći”

TheVillage Voice

“Plesni ekvivalent Salvadora Dalija“

Ballet Magazine 2003.


"Njihova kombinacija plesa i kazališta je čaroban dar publici"

The Times, London


Inbal Pinto i Avshalom Pollak osnovali su Inbal Pinto Dance Company 1992. Zajedno su radili na brojnim umjetničkim projektima, no pretežno se bave kreiranjem, režijom, koreografiranjem i dizajnom jedinstvenih i često nagrađivanih predstava za vlastitu trupu, a koje su s velikim uspjehom izvođene u Izraelu i diljem svijeta.

Svoju su trupu, sastavljenu od 12 plesača-glumaca, kažu, osnovali kako bi na sceni istražili, razvili i stvorili veze među različitim umjetničkim formama.

Nora Krstulović

Ured za odnose s javnošću i medijima

23. Tjedan suvremenog plesa

Gsm: 091.323.40.16

E-mail: press@danceweekfestival.com

www.danceweekfestival.com



Post je objavljen 03.06.2006. u 11:16 sati.