Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hatsepsut

Marketing


Pustite ih da žive u zabludi.....


Gledam na tv-u reakcije na film "Da vincijev kod". Ljudi prosvjeduju jer im se ruše vjerska uvjerenja. Kad bolje razmislim, to ima smisla. U filmu se govori nešto sasvim suprotno od onog što oni znaju i po čemu žive stoljećima. Ok, ostavimo sada film. Ili knjigu. Tko se s tim ne slaže, ne treba to čitati ili gledati. Ali vrlo je zanimljiva ta situacija. Ljudima je potrebno nešto, makar to bila neka izmišljotina, bilo što, pa da mogu smireno živjeti.. Nemojte slučajno u to dirnuti. Najvažnija nam je sigurnost jer sigurnost donosi mir. Bojimo se prepustiti i letjeti... Tako svakome od nas treba neka potpora, nešto što će nas utješiti, zato volimo živjeti u laži. Volimo da nam lažu. Istina je previše bolna... Bježimo od nje.
Zato, nemojte opterećivati ljude koji nisu spremni na to.. Da, mislim da je to bilo negdje na istoku, ti prosvjedi... Oni jednostavno žele biti sigurni jer je tako lakše živjeti.
Ponekad mislim da bi mi bilo lakše živjeti da ne znam puno toga, da sam zadovoljna s onim što imam i da ne tražim neprestano po možda beskrajno velikom i složenom prostoru činjenica.


Post je objavljen 02.06.2006. u 22:26 sati.