Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Rezultati natječaja za vampirske priče

Dragi pisci, dragi čitatelji, i oni koji će jedno ili drugo tek postati, zadovoljstvo mi je objaviti rezultate natječaja za vampirske priče. Od ukupno 53 prispjele priče, u zbirci "Vampirske priče" bit će objavljena sljedeća 24 uratka (složeno po abecednom redu prezimena autora):

Jasmina Blažić: Princeza svjetla
Danijel Bogdanović: Klub nemrtvih hemoholičara
Danijel Bogdanović: Restoran "Il Grando"
Ivana Delač: Buđenje krvi
Senad Duran: Vampir hrvatskih otoka
Viktoria Faust: Riana u sutonu sivom
Veselin Gatalo: Korkut
Ernie Gigante Dešković: Nosferatum di Volosca
Damir Janković: Loša prilika
Adnadin Jašarević: Vrebač
David Kelečić: Povijesne zablude
Igor Mavrin: Kuje na zadatku
Nada Mihaljević: Samo moj vampir
Denis Peričić: Zamišlja Marija
Boris Perić: Kapital
Eduard Pranger: Tinjanski slučaj
Dario Rukavina: Kraljeva pjesma za kraj
Tereza Rukober: Sunce u tvojim očima
Ksenija Skrivanek: Anabela
Jurica Starešinčić: Blues o vječnoj mladosti
Bojan Sudarević: Psihoanaliza
Sanja Tenjer: Vampirski teatar
Zoran Vlahović: Bježeći noću
Leon Zambon: Cijena besmrtnosti


Zbirku "Vampirske priče" krasit će atraktivna naslovnica s izvrsnom ilustracijom Petre Korlević, knjigu će otvoriti jedna vrlo prigodna pjesma Darija Marušića, dodat ćemo i odgovarajući predgovor ili pogovor, a priče su, vjerujte mi na riječ, odlične. Dogovorili smo i razmjenu s časopisom Libra Libera, koji je također raspisao natječaj za vampirske priče, iako malo drukčije intoniran od ovog našeg; jedna ili nekoliko naših priča bit će objavljeno u Libri, i obrnuto, naša će zbirka prenijeti jednu ili nekoliko njihovih.

Nakladnici zbirke "Vampirske priče" su Pučko otvoreno učilište u Pazinu i Općina Tinjan, a njeno prvo javno predstavljanje, uz sudjelovanje svih autora koji budu uzmogli doći, dogodit će se na 5. Festivalu fantastične književnosti koji će se 11. i 12. kolovoza ove godine održati u Kringi i Pazinu. Detalji o programu Festivala još će uslijediti, no računajte da ste svi pozvani!

Bit ću zahvalan ako ovu informaciju prenesete i na druga mjesta na kojima navraćaju oni koji ove rezultate očekuju, barem tako gdje je objavljena i informacija o natječaju.
Zahvaljujem svima koji su slali priče na ovaj natječaj, a oni koji nisu uvršteni ovaj put, sigurno će dočekati svoju priliku u nekom od sljedećih, u posljednje vrijeme nam barem književnih natječaja ne nedostaje. Uskoro će biti dovršeno i prebiranje priča s natječaja za blog-priče, eto rezultata za najviše tjedan dana.

Post je objavljen 02.06.2006. u 22:15 sati.