Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fanzin

Marketing

...PROFESORSKO ZANIMANJE...

Profesori, osobe koje smatramo(neke)glupima, legendama, običnim luzerima, impotetnim osobama koje nas ne žele pitati za veću ocjenu iz principa, i sada bih mogla nabrajati sve moguće epitete kojima ne bi blio kraja....=)
No, zašto se nikada ne pitamo kakvo je to uopće zanimanje...?Danas sam se sjetila te teme, profesorskog zanimanja.
Profesori su ponekad jako čudni i zapravo ni ne shvaćam motiv zašto neka osoba ide za profesora/profesoricu, jer njihova zadaća je da uče druge ljude ono što oni znaju. Ali neki ne idu s tim ciljem za to zanimanje, već im je cilj nešto lijevo.
Mnogi učenici ne cijene profesore kao treba, ne cijene ih jer smatraju da oni nisu dostojni poštovanja, no zapravo jesu, jer zapravo oni svoje znanje prenose na nas.
Slažem se i sa učenicima(jer i ja sam sama jedna učenica) da ima nekih tako GLUPIH(ne želim previše prof. vrijeđati, ali nažalost to je nabolji pridjev za njih, odnosno za neke) profesora/rica, da jednostavno ni ne zaslužuju da ih se s dostojanstvom gleda u oči.
Ali, nije ni profesorima/rica lagano.Jer oni moraju znati razgovarati s ljudima, odnosno s mladeži koja je također ponekad malo čudna...
Profesori/rica mora znati dobro objasniti, znati razgovarati na civilizirani način, mora znati smiriti 30 učenika, i mislim da to i nije baš jednostvano...
Imam veliko poštovanje prema ljudima koji znaju zašto su odabrali to zanimanje, da pomognu nama da postanemo ono što želimo, mislim da nam dosta profesora čak i želi pomoći u našim ostvarivanju ciljeva, ali ponekad jednostavno smatramo da je ta osoba koja nam je zapičila komad i neopravdani GLUPA.
Ponekad ni sama ja ne znam što da mislim o njima, i ne bojim se to priznati... =)Ali znam da imam jedno definitivno mišljenje o njima,a to je da pravi profesor/rica pomaže nama do našeg odrastanja, jer zapravo i oni jednim dijelom pomažu nama u odrastanju...


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 02.06.2006. u 21:42 sati.