Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/avatea

Marketing

I oni postoje...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Imam pitanje za mlade blogere: da li vi uopće primjećujete starije ljude? Pod time mislim na one bake i djedove koji polako hodaju ulicom (najvjerojatnije da bi došli do liječnika koji im ni ublažio staračke boljke).
Danas sam valjda destak puta vidjela da mlađi ljudi samo prođu kraj njih, kao da su duhovi. Okrznu se o njih, slučajno se sudare i samo produže dalje. Kad prelaze cestu brže-bolje ih zaobiđu gunđajući zbog njihove sporosti.
A baš sam upoznala jednu simpatičnu gospođu od nekih 70-ak godina dok sam čekala mama koja je nešto obavljala. Požurila sam otvoriti joj vrata jer je imala štaku i onda se zapričala sa mnom. Stalno je govorila o svojim unucima koji upravo završavaju neke škole i oči su joj se jednostavno zrcalile na njihov spomen. Baš me zanima obraćaju li ti unuci pažnju na nju, razgovaraju li ikad s njom. I pod time ne mislim razgovor tipa "Bako, jesi li ispekla kolače?" ili "Bako, vidi se da si staromodna. Nema smisla da ti nešto govorim."
Vjerovali ili ne, i bake i djedovi su nekad bili mladi. Znam da to niste znali:-) Samo zato jer su ostarili, ne znači da nemaju smisla za humor ili da nisu sposobni voditi normalan razgovor.
Znam da je moja baka danas živa vjerojatno bi listala sa mnom trač magazine i komentirala mišiće Mathewa McConaugheya.
Dakle ljudi, slijedeći put pomozite nekoj starici preko ceste, otvorite vrata nekom starijem gospodinu ili samo sjednite sa vlastitim bakama i djedovima i dajte im do znanja da ih primjećujete.

Post je objavljen 02.06.2006. u 16:56 sati.