Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/2mama

Marketing

in mememoriam... Beca

Dobro vam jutro i cijeli ovaj dan kiss

Jutros je ovo vrijeme zaista prekardašilo. Osam stupnjeva celzića, tlak 1002 Pa, vlaga 80 i nešto posto eek
Već smo dva puta gasili centralno. Izgleda da ćemo danas opet paliti. Ide vikend, veći dio dana bit ćemo u kući, ne može se živjeti na 15 stupnjeva nono

Nego, jutros sam otišla kod Goldyja po jutarnju dozu romantike, lijepih riječi i mudrih misli. Pročitah uz kavicu party i počeh pisati komentar. Predomislila sam se, i odlučila sam to ostaviti ovdje kao post - pričicu - razmišljanje - prisjećanje...

Goldy je pisao o ljubavi, davanju...pročitajte to kod njega na blogu. Ja ću ovdje ostaviti samo moju asocijaciju, prvo što mi je palo na pamet dok sam to čitala.


Moja mama je nabavila kozu. Zbog mlijeka. Koza je prije toga bila kod ljudi koji su imali malu djecu, i ta su djeca skroz prkosila toj kozi. Koza je postala opaka, voljela je ugristi, podbosti. Svako jutro i večer mama ju je muzla, i svaki put bi je ova ugrizla za mišicu ruke. Mama ju nikad nije lupila, samo bi je podragala i rekla: Beca, nemoj, to me boli, ja tebe volim.
Već smo se svi ljutili na mamu, ruka joj je bila plava. Mama je bila uporna. I naravno da joj se isplatilo. Ne samo da je Beca spoznala što je to ljubav, nego je naprosto počela obožavati mamu. O tom koliko su koze pametne i kako životinje mogu prepoznati i uzvratiti ljubav puno bi se moglo pisati.
Samo sam htjela primjetiti kako je ljubav univerzalna, i kako se uvijek isplati davati, uvijek


Ljubi vas i pozdravlja 2mama mah

p.s.
Beca je umrla, davno. Zato je naslov takav. Drugu kozu nikad nismo nabavili.

p.s. dva
hallova njušilica ne radi danima... jel netko ima pojma kak se "popravlja"??

Post je objavljen 02.06.2006. u 08:17 sati.