Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Neka bude Bićerinić! – Na mjestu kojeg ne možete zaobići

np The Haunted – One Kill Wonder LP

Iako sam u zadnjem tekstu Bookare tražio da nam Buč omogući još jednu, završnu slušaonicu ovogodišnje sezone, inicijativa nije polučila rezultat. :(( Večeras će zato Karlo preuzeti dirigentsku palicu te odraditi, kako je najavio, akustičnu večer, a mi ćemo je popularno nazvati – pa neka bude – Bićerinić! :))
Dakle, pošto je ovo jedan kraj, a svaki kraj ima i završni govor, ovog je pripremio uvelike kritizirani designer plakata događanja, grafičar Kronike, Darko Brkulj. Također, nek se zna da su svi dosadašnji plakati izloženi u prostoru na uvid svim posjetiteljima knjižare «Kod Kačića».

Na mjestu kojeg ne možete zaobići

Dok sam radio seriju plakata Bookare inspiriranu radovima hrvatskih umjetnika prelistavajući monografiju Vlade Marteka, naišao sam na citat povodom otvaranja jedne od njegovih prvih izložbi. Ovdje nije bitno, kazao je Martek tada, niti tko izlaže, niti što je izloženo, ovdje je bitno da je neko nekome dao prostor u kojem može izlagati.

U posljednjih sedam mjeseci svakog četvrtka navečer u knjižaru Kod Kačića dolazili su ljudi željni dobre glazbe i zabave. Možda i ne znajući, izražavali su ‘otpor putem rituala’ stanju u kojem se naš Mali Grad pretvara u MaloGrađansko Naselje.

Isprva cilj plakata bio je ljude informirati o tom što se sljedećeg četvrtka ima događati. Nakon dvadesetak održanih slušaonica publika se ustalilla i više nije bilo potrebe za takvim pristupom. Plakatima sam dao nove sadržaje, istraživajćči i komentirajući (i provocirajući) identitet same Bookare.

Sličnim su se pravcem nekako simultano stali kretati i Bookarin DJ, Butch izborom glazbe i Bookarino pero Vice, stilom pisanja. Iza svega stajao je Bookcafe, a svi zajedno trpili smo komentare tipa ‘šta je sad ovo’ koji su dolazili na naš račun.

Mjesto koje ne možete zaobići je zapravo mjesto na koje želite doći. Na tom mjestu nije bitno ni što ćete tu raditi niti kako ćete to raditi. Bitno je da imate prostor i potpunu slobodu to raditi. Samo ova činjenica je najvrjednija ostavština Bookare 2005/06.



Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 01.06.2006. u 12:46 sati.