Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/abdc

Marketing

Spomenik (kojem) Anti ?

SJEČKI DC: “NE UREĐUJE ĐAPIĆ SVOJU DNEVNU SOBU”
30.05.2006.
OSJEČKI DC RAZMIŠLJA O PETICIJI PROTIV SPOMENIKA ANTI STARČEVIĆU

OSIJEK – Predsjednik osječkjo-baranjskog Demokratskog centra Miroslav Šimić rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da će ta stranka ozbiljno razmotriti mogućnost organiziranja peticije protiv podizanja spomenika dr Anti Starčeviću na središpnjem osječkom trgu. Nakon nedavnog priopćenja javnosti naslovljenog “Kojem se Anti podiže spomenik?”

DC se prema Šimićevim riječima nije više želio oglašavaati o toj temi. Međutim, na to sui ih ponovno potaknule izjave gradonačelnika Ante Đapića koje u DC-u smatraju skandaloznima. “Ne znam koji bi se političar usudio nekoliko puta zaredom javno ponoviti takve stavove o spomeniku Starčeviću”, kazao je Šimić, ističući Đapićevu izjavu da “uvažava struku, ali će o spomeniku ipak odlučivati politika”.
“Ne uređuje Đapić svoju sobu pa da može raditi kako želi. Jest da je on gradonačelnik, no to ne znači da njegovo mišljenje dijele građani Osijeka, pa čak i njegovi birači”, smatra Šimić. U DC-u su podjednako zgranuti i Đapićevomi izjavom da je zbog spomenika Starčeviću spreman i raskinuti koaliciju s Nezavisnom listom Branimira Glavaša. “U današnje vrijeme i uz silne probleme u ovome gradu doista je neozbiljno izazivati sukobe oko takvih banalnih pitanja, osim ako se time ne cilja na raskid koalicije”, kaže Šimić.

Glas Slavonije


Post je objavljen 01.06.2006. u 00:47 sati.