Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubuleje

Marketing

LUDA DRUŽINA!



Pasionirani ljubitelji fudbala sigurno znaju da je nadimak „Luda družina“ dat onoj legendarnoj postavi Wimbledona koju je 90-ih u Premieru vrlo uspešno predvodio još legendarniji manager Joe Cinier (valjda sam pravilno napisao? Nemojte šta zamjerit), poznat i kao „Menadžer Majka“. Tu ekipu krasila je čudna osobina koja je sve kladioničare dovodila do ludila a svodila se na to da su oni i najteže protivnike tipa Manchester Utd, Arsenal, Liverpool mogli glatko da dobiju, ali su zato i rutinski gubili utakmice od najlošijih timova i nižerazrednih ekipa iz nižih liga. Osim po boji dresova (mada su wimledonci bili teget, a nova garnitura bubosa je beneton plava) i činjenici da je i ta postava Wimbledona bila izrazito visoka slično aktuelnoj ekipi Bubuleja, posle nedeljne utakmice sa Saint Etiennom definitivno se može reći da Bubosi u ovoj sezoni mogu da ponesu gorepomenuti nadimak.
Kako objasniti da su Bubuleje u poslednjoj utakmici VIII kola uspele da i posle prvog poluvremena završenog minusom od jednog gola u drugom nastavku preokrenu utakmicu i završe je ubedljivom pobedom 3-1 protiv jedne od do sada najubedljivijih ekipa u prvenstvu? Posebno kada se zna da u Saint Etiennu igraju i igrači poput jednog Markovskog koji je nastupao u YU prvoj ligi.
Jedino objašnjenje je da su Bubuleje spremne da pariraju svima, pa makar to bila i sama (dozvolićete!) Barsa ali SAMO U SLUČAJU AKO OBUZDAJU SAMI SEBE i ako to stvarno žele! Mada, ruku na srce, to se i nije u potpunosti desilo na nedeljnoj utakmici jer su se ponovo javile, sada već hronične trzavice na relaciji Bonkacha – Kuljina. Kada smo već kod toga, koristim priliku i autoritet koji mi daje najveći broj utakmica u dresu kluba (he he he) da JAVNO P(R)OZOVEM ova dva moja prijatelja da svoje lične razmirice reše u prijateljskom razgovoru van terena i pre nastupajuće utakmice u nedelju 04.06.2006. Bubosima ste jednako potrebni obojica i mi (možda malo uzurpiram druge sa ovim „mi“) ne želimo da se svrstavamo na bilo čiju stranu!
Utakmica je krenula očekivanom ofanzivom Saint Etienna, a bubosi su se veoma povukli na svoju polovinu. To je omogućavalo da se brzo koriguju sva „ispadanja“ i „promaje“ koja su se javljale u odbrani zahvaljujući odličnoj pas igri i brzini favorizovane ekipe. Izgledalo je da u prvom poluvremenu neće biti golova, ali u samom finišu je posle izgubljene lopte bubosa na polovini došlo do situacije 2 na 2 koju su majstorski realizovali „francuski“ napadači i Markovski je bio strelac, 1-0.
U drugom delu na samom startu izjednačenje. O Biba je, nemajući izbora, izbacio loptu visoko na šesterac protivnika gde se leđima okrenut golu nalazio Kuljina koji ju je sjajno odbio do Bojana koji je odlično pratio. Usledio je šut, koji golman samo odbio do Bonkachinog nosa od koga se lopta zakoprcala u mreži, 1-1!
Vrlo brzo bubosi stižu i do vođstva. Agresivnom igrom na protivničke bekove, Butcher diskutabilnim startom dolazi do lopte, šalje je do Bonkache, a ovaj je na krajnje snalažljiv način u maniru jednog Tierija Anrija, pakuje ponovo u mrežu, 2-1 i razlog za neopisivu radost Bubuleja!
Sve Bubuleje su se tada pretvorile u braniče. U granitnoj odbrani isticali su se odlični kapiten O Biba i Butcher koji je prednjačio u količini ispucanih lopti u aut. Grčevitu borbu bubosa olakšao je i treći gol koji je delo igrački sazrelog Caneta. Jednu običnu loptu koju je presekao odmah je iskoristio da momentalnim udarcem sa centra terena lobuje neopreznog vratara „sentetjenovaca“ i to je bilo 3-1 i sve je bilo gotovo!
Ovom veličanstvenom pobedom Bubuleje su osigurale mesto u play-off-u i sada se mogu boriti i za visoki plasman. Videćemo kako će se ponašati u nedelju protiv ambicioznih Drkadžija...
*
Stadion na sportskom centru, gledalaca: desetak, vreme: vetrovito i oblačno, teren: suv .
SAINT ETTIENNE: Golman 5; Dare 6; Pike 6; kap. Nunc 6,5; Snažni Bulić 6; Markovski 7; Momak u lila dresu 6; Čovek enigma 6
BUBULEJE: kap. O Biba 8; McFather 7; Kuljina 7; Labus 7; Butcher 7,5; Rocky Marciano 7,5; Bonkacha 8,5; Cane 7,5

Igrač utakmice: Bonkacha Piere



Post je objavljen 31.05.2006. u 15:04 sati.