Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshprince

Marketing

Reklama

Neki dan slušam ja radio, mislim slušam ga svaki dan, ali sam neki dan primjetio reklamu za Ford Focus koja me 'naljutila'. Reklama ide otprilike tako da se čuje glasno razmišljanje jednog muškarca koji razmišlja o tome da li kupiti plazma tv ili fotelju za masažu. U to dolazi njegova žena koja viče Helloooo! Pa što je s tobom, jesi li ti poludio, znaš da si moramo kupiti auto, to smo se dogovorili. A muškarac sav sretan skoči i kaže Pa da, uzet ćemo Focusa, imamo 15000kn popusta na njega. To je genijalno, sad možemo taj novac potrošiti na što god želimo. Nakon njegove izjave čuje su supruga kako mu šapuće – znaš dragi, vidjela sam jednu tako lijepo torbicu.... i cipele.!

Ne znam kako ostali, ali mene ta reklama ljuti, kao i svaka druga koja nema nimalo smisla! Prvo i najviše što me ljuti je to što se čovjek na početku dvoumi što kupiti, plazmu ili fotelju, što nas navodi na zaključak da on nema dovoljno novca za oboje, pa mora napraviti kompromis, ili jedno ili drugo. No, nakon što je došla žena i rekla mu da moraju kupiti auto, a ne da sanja o tv-ima i foteljama, on se sjetio da se Focus prodaje po sniženju, te da je sniženje takvo da će auto biti jeftiniji za 15000kn koje onda oni mogu galantno potrošiti. Zar tu nitko ne vidi nelogičnost??? Ako čovjek nema 15-ak tisuća kuna za tv i fotelju, odakle mu onda stotinjak tisuća za auto, koji ako je na sniženju sad stoji nekih 85000kn. (cijene navodim bez veze, nemam pojma koliko košta Focus). Takve stvari mene jako ljute, nelogičnosti, ja to ne mogu prožvakati i gotovo, čak i u filmovima to mrzim. Mogu to biti i SF filmovi, ali moraju imati logike. Brat i bratić se uvijek ljute na mene kad komentiram takve stvari koje nisu logične i koje na bilo koji način odskaču od normalnog slijeda, pa sam pomislio da sam zbilja poremećen, no onda sam neki dan na tv vidio da nisam jedini, da čak postoje grupe ljudi kojima je hobi traženje neobičnih stvari u filmovima, kao što je na primjer jedan mali crveni auto u BenHuru (bar mislim). A u Seinfeldu se u svakoj epizodi negdje pojavi Supermen, ja ga nisam primjetio, ali eto, kažu da je baš u svakoj epizodi!
Još jedna stvar u onoj reklami za Focusa koja mi baš ne štima je to što se čovjek dvoumi oko dvije stvari koje nisu ni približne vrijednosti. Masažna fotelja kreće se od nekih 1400kn na dalje, a plazma od 10000kn na dalje.

Pozdraw!wave

P.s. super mi je ona reklama za neki auto, gdje se dvije bubamare toliko strasno 'vole' da cijeli auto skače, super ideja, super glazba, vrlo gledljivo! zujo


Post je objavljen 31.05.2006. u 10:36 sati.