Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/endimion17

Marketing

Fotografija - #1 TETIVE

Počinjem u članke stavljati svoje fotografije.
Što manje, naravno, da bi se blog što brže učitavao.

Oni koji su ikad gledali sa strane u boxeve mogli su pročitati da volim fotografirati u tri pravca.
Znanstveni, eksperimentalni i brzi. Izbrisao sam 80% opisa u boxu jer to nitko ne čita, a i vrijedi pravilo da blog djeluje infantilnije što je više opisa o osobi, jer je i naporniji. Prosječan blogger stiče sliku o nekom blogu u nekih 10ak sekundi gledanja.

Vidjet ćete da moje slike često prikazuju zanimljive grafičke elemente, ljude na ulicama (no onda puno više CB nego li sepia i color).
Ono što se s tim kosi je moj ultimativni sram slikanja ljudi. rolleyes
Ima svakakvih koji se jako boje objektiva i nikad ne znaš kakva reakcija može nastupiti. Sumnjam da je i legalno snimati druge ljude bez njihovog pristanka.
Što se tiče eksperimentalne fotografije, volim među ostalim, snimati i kemijske reakcije. Naravno, ne na dosadni staroknjiški način, nego tako da izazove što jači utisak. Najčešće su to nekakve snažne, bojom zasićene reakcije koje uključuju puno vatre i vode.

Pa eto, jedna slika koja uključuje puno grafičkih elemenata. Tko pogodi gdje je ovo, mogu mu napraviti nekakav flash banner. Ali nitko neće pogoditi pa eto. wink

Slika se zove "Tetive"
Možda ste je vidjeli na jednoj izložbi u Zadru, gdje nije ništa osvojila. smijeh



Slika je neznatno korigirana - izbrisane su sitne crne mrlje po ovim bijelim pločama.
Vrijeme: 29.10.2005. 16:38
Apertura: 2.8
Duljina ekspozicije: 1/20 s
ISO: 160

što je na slici
Na slici je horizontalno snimljeno okno lifta stambenog nebodera u Zagrebu, koji se nalazi u clusteru nebodera u ulici Prisavlje. Nije najviši stambeni u državi, ali je najviši stambeni toranj u Zagrebu. Snimka je učinjena s 25. kata, a sam neboder je visok 26 katova. Na slici se ne vidi niti pola okna.

Post je objavljen 31.05.2006. u 01:40 sati.