Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Dok se u Zagrebu i riječkoj okolici već godinama moglo naći dobrih točenih piva, s primorskim i otočnim mjestima, s izuzetkom Crikvenice, to nije bio slučaj, ili bi se npr. točio izuzetno skupi erdinger. Prijatno iznenađenje me dočekalo zadnji vikend u Krku. U kafiću "Ćuk", smještenom tik uz more, točnije rečeno iznad plaže koju mještani desetljećima zovu portapižanom, naručio sam točenu bavariu. Bavariu inače rijetko pijem i ne smatram je naročitim pivom, no činilo mi se da nemam izbora, karlovačko i žuja u buci, cijene iste u boci i točeno, onda uvijek dajem prednost točenom.
Doživjeo sam pozitivan šok. Sve izuzetno, od izgleda, mirisa, do napokon okusa. Morao sam razgovarati s gazdom. Da, rekao je, odlično pivo, bez konzervansa. Kad bačvu ne bi prodao za četiri dana morao bi ostatak baciti. Na fotki izgleda kao da sam nakrivo snimao. Ne, gazda postavi stol na mjesto koje izaberete, ja sam htio biti što bliže moru, pa se stol našao na maloj neravnini wave


Post je objavljen 30.05.2006. u 15:49 sati.